«Ποντικοί» άδειασαν το ατελιέ του σχεδιαστή Δημήτρη Ορδουλίδη λίγες μέρες πριν από την Εβδομάδα Μόδας

SHOWBIZ«Ποντικοί» άδειασαν το ατελιέ του σχεδιαστή Δημήτρη Ορδουλίδη λίγες μέρες πριν από την Εβδομάδα ΜόδαςΠέμπτη, Νοέμβριος 10, 2016 - 20:35

Του... σήκωσαν ολόκληρη την collection άνοιξη - καλοκαίρι 2017, δύο βδομάδες πριν από το φετινό Athens Xclusive Designers Week, όμως κατάφερε να πάρει μέρος στη διοργάνωση και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Δημήτρης Ορδουλίδης,

ο οποίος την περασμένη άνοιξη κατέκτησε το βραβείο Best New Designer, έφτιαξε σε 15 ημέρες 23 νέες δημιουργίες, καθώς άγνωστοι μπήκαν στο ατελιέ του στο Κολωνάκι και πήραν όλα τα έτοιμα ρούχα. Ο σχεδιαστής έλειπε στο εξωτερικό και η εικόνα που αντίκρισε επιστρέφοντας ήταν σοκαριστική.

«Φτάνοντας στο ατελιέ, βλέπω το παντζούρι ανεβασμένο. Στην αρχή νόμιζα πως το είχε ανοίξει η συνεργάτιδά μου, η Λουκία. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και είδα το παράθυρο ανοιχτό και σπασμένο, μπήκα μέσα και βρήκα τον χώρο σε άθλια κατάσταση. Ελειπαν τα πάντα, υπήρχαν πεταμένες κρεμάστρες στο πάτωμα, ο καναπές ήταν ανοιγμένος. Εκλεψαν μέχρι και τη θήκη του σαπουνιού, φωτιστικά, το βραβείο μου, ψαλίδια» λέει ο ταλαντούχος σχεδιαστής στην «Espresso», ο οποίος καταγγέλλει μάλιστα πως η Αστυνομία... αδιαφόρησε για το περιστατικό.

«Κάλεσα την Αστυνομία, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Μου είπαν “δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, γιατί έχει πορεία”. Οταν τους ρώτησα γιατί δεν χρησιμοποιούν τις μηχανές ή γιατί δεν έρχονται με τα πόδια -το Αστυνομικό Τμήμα στην Καλλιδρομίου είναι 600 μέτρα- απάντησαν “γιατί να 'ρθουμε;” Τους είπα ότι με κλέψανε! Η απάντηση; “Δεν σας κλέψανε, σας διαρρήξανε”».

Η σπείρα των Ρομά

Ωστόσο, η εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά, που «χτυπούσε» πολυτελή σπίτια και έκλεβε ρούχα και αξεσουάρ αξίας, χτύπησε... καμπανάκι στον Δημήτρη. «Προχθές πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων για να μάθω μήπως η κολεξιόν ήταν στα χέρια της σπείρας. Απολύτως αδιάφορα, με παρέπεμψαν στο Τμήμα Αμαρουσίου». Ο Δημήτρης, ο οποίος γεννήθηκε και σπούδασε σχέδιο μόδας με υποτροφία στη Γερμανία, δεν το έβαλε κάτω. «Το είδαμε ως ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε κάτω από πίεση χρόνου» καταλήγει.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα