Πήγε να πουλήσει μέσω ίντερνετ θρησκευτικά βιβλία του 17ου αιώνα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠήγε να πουλήσει μέσω ίντερνετ θρησκευτικά βιβλία του 17ου αιώνα!Πέμπτη, Ιούνιος 28, 2018 - 13:41

❱❱ Μέσω ίντερνετ προσπαθούσε να πουλήσει θρησκευτικά βιβλία του 17ου αιώνα ένας 70χρονος, ο οποίος είχε βάλει αγγελία πώλησης των πολύτιμων κειμηλίων σε γνωστή σελίδα στο facebook!

Ομως η αγγελία εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ο ηλικιωμένος έπεσε στη φάκα.

Επειτα

από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών ο 70χρονος συνελήφθη πριν καταφέρει να πουλήσει έστω και ένα από τα κειμήλια που είχε στην κατοχή του. Μάλιστα, δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές Αρχές, καθώς τις έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του στην περιοχή Χαριλάου βρέθηκαν στην κατοχή του συνολικά 11 παλαίτυπα θρησκευτικά βιβλία, τα οποία κατασχέθηκαν και διαπιστώθηκε από την εκτίμηση αρμόδιας αρχαιολόγου ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, καθώς χρονολογούνται από το 1664 έως και το 1907.

Εις βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα