Οι κατάρες στη δίκη για τον μανιακό πιστολέρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕίχε σκορπίσει το 2009 τον τρόμο στην ΑθήναΟι κατάρες στη δίκη για τον μανιακό πιστολέροΤετάρτη, Ιανουάριος 20, 2016 - 15:02

Το «έλα να δεις» έγινε στη δίκη του αποκαλούμενου μανιακού πιστολέρο με το τζιπ Ηλία Μπρέστα, που είχε σκορπίσει τον τρόμο στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2009, πυροβολώντας χωρίς αιτία όποιον συναντούσε στον δρόμο του. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο κήρυξε αθώο

τον 38χρονο, λόγω ακαταλόγιστου, με αποτέλεσμα τα θύματα να αρχίσουν τις... κατάρες, ξεσπώντας σε έντονες αποδοκιμασίες.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Οταν η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει το ψυχιατρείο στο οποίο θα μεταφερθεί ο Ηλίας Μπρέστας, ένα από τα θύματα, το οποίο έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο, φώναξε: «Θα πάει και σε ιδιωτικό ψυχιατρείο τώρα!» Ενοχλημένος ο πρόεδρος της έδρας, ζήτησε να παραμείνει υπό κράτηση ο εν λόγω άνδρας, ωστόσο έπειτα από λίγο αναίρεσε και είπε στους αστυνομικούς να τον αφήσουν να φύγει.

Η ένταση συνεχίστηκε και αργότερα, καθώς οι άνθρωποι που είχαν φτάσει ένα βήμα πριν από τον θάνατο το 2009 επιτέθηκαν φραστικά στον δικηγόρο του 38χρονου και σε συγγενείς του που βρίσκονταν στην αίθουσα. « Είστε αλήτες, καραγκιόζηδες να το βρείτε μπροστά σας» φώναζαν.!

Σε πρώτο βαθμό ο Ηλίας Μπρέστας είχε καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών (σ.σ.: εκτιτέα τα 25) για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παραδόξως το δικαστήριο είχε διατάξει να μεταφερθεί σε δημόσιο ψυχιατρείο έως την εκδίκαση της έφεσης.

Εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Χθες το Εφετείο δέχτηκε ότι πάσχει από ψυχωσική συνδρομή, τον κήρυξε αθώο κατά πλειοψηφία και διέταξε τον εκ νέου εγκλεισμό του σε δημόσιο ψυχιατρείο, καθώς έκρινε ότι είναι «επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια». Οι εφέτες δεν υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε προτείνει να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος με μειωμένο καταλογισμό.

Από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου ο Ηλίας Μπρέστας, που οδηγούσε ένα μαύρο τζιπ Cherokee πυροβόλησε με ένα πιστόλι Beretta εναντίον έξι ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Βοτανικός, Μοσχάτο και Κολωνός). Οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά (μία γυναίκα στην κοιλιά και ο άνδρας, που έμεινε παράλυτος), ενώ δύο πεζές γλίτωσαν από θαύμα όταν η σφαίρα καρφώθηκε σε τζαμαρία σπιτιού. «Εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη και συμπάθεια για τα θύματα, πλην όμως με ικανοποιεί κατά τη νομική ηθική ότι το Εφετείο ανέγνωσε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του κατηγορουμένου, καθορίζοντας παράλληλα την αδυναμία του να υποστεί ποινή, αλλά να νοσηλευτεί αορίστως σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο» είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα