Ο υπόδικος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ έκοψε το «βραχιολάκι» και έγινε «καπνός»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ υπόδικος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ έκοψε το «βραχιολάκι» και έγινε «καπνός»Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018 - 13:07

❱❱ Εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens αλλά και σε μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων

Αφαντος από χθες το μεσημέρι είναι ο υπόδικος για τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κατέστρεψε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» το οποίο είχε υποχρεωθεί να φορά μετά την αποφυλάκισή του τον Νοέμβριο του 2016.

Ο εμπλεκόμενος σε σειρά

υποθέσεων που σχετίζονται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος για «αμαρτωλές» συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην υπόθεση της Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, παραβίασε χθες τους όρους τού κατ' οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί σπάζοντας τα ηλεκτρονικά δεσμά του.

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12.50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13.56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρίας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ηδη οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του, καθώς ο τραπεζίτης θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στη διαδρομή βρόμικου χρήματος που διακινήθηκε στην υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens, ενώ εμπλέκεται και σε τέσσερις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μάλιστα, εις βάρος του τραπεζικού στελέχους είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2014 και είχε συλληφθεί έναν χρόνο αργότερα στο Αμπού Ντάμπι. Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και την απολογία του στον ανακριτή Νίκο Τσιρώνη τον Απρίλιο του 2015 είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Ενάμιση χρόνο αργότερα, ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ βγήκε από τη φυλακή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέτασσε τον κατ' οίκον περιορισμό του με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης και τη μεταφορά του από και προς τα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARIBAS φέρεται ότι εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα