Ο Παρασκάκης πούλαγε τρέλα στο δικαστήριο! «Δικό μου είναι το σπέρμα;»

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε, χθες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 28χρονο Γιάννη Παρασκάκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Σούζαν Ιτον, ενώ του επέβαλε και ποινή φυλάκισης 13 ετών για τον βιασμό της άτυχης βιολόγου.

Ο killer των Χανίων κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και κατά πλειοψηφία ένοχος (μειοψήφισε ένας ένορκος) για την κατηγορία του βιασμού της 60χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης ο ίδιος έφερε… τούμπα όσα είχε παραδεχθεί προανακριτικά τόσο για τη δολοφονία

όσο και για τον βιασμό! Ο Γιάννης Παρασκάκης πέρασε την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου για να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό με ξυρισμένο το μισό του κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδίκασης της υπόθεσης, ο 28χρονος που κάθεται στο εδώλιο άλλαξε τους ισχυρισμούς του ως προς την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου πως όσα έγιναν εκείνη την ημέρα ήταν ένα «ατύχημα» και ότι δεν ένιωσε κάποια σεξουαλική έλξη όταν αντίκρισε την Ιτον. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η δεύτερη ομολογία του στις Αρχές, στην οποία μιλούσε για σεξουαλικές επαφές μαζί της, προέκυψε έπειτα από «πίεση» που δέχθηκε.

Η πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε για το σπερματικό υγρό που βρέθηκε στο σώμα της 60χρονης βιολόγου, με τον κατηγορούμενο να απαντά με ερώτηση: «Δικό μου είναι;» Η πρόεδρος επέμεινε, ρωτώντας αν αρνείται ότι ήταν δικό του, έστω και κατά λάθος, με τον 28χρονο να απαντά ότι θα το θυμόταν αν ήταν δικό του!

Ο ίδιος είπε ότι η μόνη επαφή που είχε μαζί της ήταν όταν την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και όταν την έβγαλε από αυτό, τραβώντας την από τις μασχάλες και στη συνέχεια την έσυρε από τα πόδια στην τρύπα του πρώην γερμανικού καταφυγίου. Για τον λόγο που έριξε την άμοιρη επιστήμονα στην εγκαταλειμμένη σπηλιά, ο Παρασκάκης ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή φοβήθηκε και ομολόγησε πως «ήταν μεγάλο λάθος».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπήρξε κάτι προμελετημένο στις πράξεις του και περιέγραψε πώς έπλυνε το αυτοκίνητό του σε ένα νεκροταφείο: «Το έκανα γιατί μύριζα τη μυρωδιά της και άκουγα τα μουγκρητά της συχωρεμένης. Νόμιζα ότι αν το πλύνω με χλωρίνη, θα έφευγαν οι φωνές» είπε ο 28χρονος, ο οποίος δήλωσε πως ασχολείται με τη μαύρη μαγεία και τη «Σολομωνική».

Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να προσέλθουν για να εξεταστούν οι πραγματογνώμονες που διενήργησαν την ψυχιατρική εξέταση στον κατηγορούμενο, με την έδρα να επιφυλάσσεται.

Οι καταθέσεις άρχισαν με την αδελφή της βιολόγου, η οποία ξεκίνησε να εξιστορεί βουρκωμένη πώς πληροφορήθηκε τον θάνατο της Σούζαν: «Ο γαμπρός μου με ενημέρωσε ότι η Σούζαν είχε εξαφανιστεί… Ηταν θαυμάσια και μεγαλειώδης η αδελφή μου (…) Κυρίως, όμως, αγαπούσε τρομερά την οικογένειά της» είπε.

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, τόσο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση όσο και για τον βιασμό της άτυχης βιολόγου. Ο εισαγγελέας περιέγραψε όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου του 2019, λέγοντας ότι ο νεαρός άνδρας τής προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα όταν τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του και κατόπιν έβαλε όπισθεν και πέρασε από πάνω της. «(…) Ήρθε σε συνουσία μαζί της τόσο κατά φύση όσο και παρά φύσιν και κατόπιν την έριξε από ύψος επτά μέτρων, όπου το σώμα της σφηνώθηκε στην τρύπα και επήλθε ο θάνατός της από ασφυξία» περιέγραψε, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο 28χρονος είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του.

Το «παρών» στη δίκη έδωσαν η παπαδιά μητέρα του Παρασκάκη, ο αδελφός του και η σύζυγός του, οι οποίοι μπήκαν στα δικαστήρια φορώντας μαύρα φούτερ με κουκούλα. Παρόντες ήταν και συγγενείς της αδικοχαμένης Σούζαν Ιτον, όχι όμως ο σύζυγος και τα παιδιά της.

Κλεισμένος σε μοναστήρι ο ιερέας πατέρας του

Σε μονή της Κρήτης κλείστηκε ο ιερέας πατέρας του Γιάννη Παρασκάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, και θα παραμείνει εκεί όσο διαρκέσει η δίκη του γιου του. Ο πατέρας Αποστόλης, που δεν θα βρίσκεται κοντά στο παιδί του, το επισκέφτηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου έχει μεταφερθεί από την περασμένη Παρασκευή και μάλιστα δύο φορές.

Ο ρασοφόρος έμεινε μαζί του για ώρες, σε μια προσπάθεια να τον στηρίξει με αυτόν τον τρόπο. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο γιος του βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, ο πατέρας Αποστόλης είπε σε δικά του άτομα ότι πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε και τον πόνο που προκάλεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα