Ο «Μήτσος» που ξετρέλανε την Αντα με τα σουβλάκια του

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος • Από τη Βίβιαν Μπενέκου Ο «Μήτσος» που ξετρέλανε την Αντα με τα σουβλάκια τουΠέμπτη, Απρίλιος 27, 2017 - 14:27

Ο Μήτσος της Δροσιάς φιλοξενούσε προχθές το βράδυ μια ωραία και... ελεύθερη κυρία. Η εν διαστάσει σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Αντα βρέθηκε με φιλικό ζευγάρι στο ταβερνάκι Μήτσος με το περίφημο σουβλάκι του.

Πρόκειται για ένα λιτό, λαϊκό μαγαζάκι, από αυτά που προτιμά η Αντα.

Απελευθερωμένη από τα δεσμά του γάμου και ανανεωμένη, απόλαυσε μια βραδιά στη Δροσιά, πολύ κοντά στη γειτονιά της, το Καστρί, και, όπως μάθαμε, ξετρελάθηκε με τα σουβλάκια του Μήτσου.

Πάντως ο Γιώργος προτιμά την ψαροταβέρνα Κουρσάρος, που βρίσκεται στην ίδια πλατεία!

----

Τα δορυφορικά πιάτα του... ΣΥΡΙΖΑ και τα 950 χλμ. του Παππά μέσα σε δύο μέρες

Οι αποκωδικοποιητές και η επιθεώρηση από τον υπουργό σε όλη τη Θράκη

Τουλάχιστον θα βλέπουν το «Survivor»! Ξέρετε τι παρηγοριά είναι αυτό, όταν δεν έχεις να φας; Ο Τσίπρας μοίρασε δωρεάν αποκωδικοποιητές και ο υπουργός του Νίκος Παππάς πήγε να δει τα νέα πιάτα!

Μάλιστα, ταξίδεψε Ξάνθη, Σταυρούπολη, Εχίνο, Κομοτηνή, Οργάνη, Αρριανά, Ορμένιο, Δίκαια, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, διανύοντας 950 χλμ. οδικώς σε δυο μέρες.

Οντας στη Σταυρούπολη της Ξάνθης, λοιπόν, και αφού είχε περάσει κι από τους περίφημους κερασώνες του Αρχαγγέλου Θράκης, δήλωσε περιχαρής ότι συνολικά 13.000 νοικοκυριά, στα απομακρυσμένα χωριά της Θράκης, θα βλέπουν τηλεόραση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα δορυφορικά πιάτα του... ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια. Εντάξει, δεν είναι λίγο αυτό, θα μου πείτε, για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, τους οποίους τηλεοπτικά μονοπωλούσαν άλλοι, αλλά εδώ ο κόσμος καίγεται, που λέει ο λαός, βαρκούλες αρμενίζουν! Και μήπως τα ελληνικά κανάλια δεν είναι γεμάτα σίριαλ της γειτονικής Τουρκίας;

Το θετικό της ιστορίας είναι ότι με βάση αυτή την εξέλιξη διευρύνει κι άλλο το φαν κλαμπ της!

----

Στο Χάρβαρντ σαν να μην πέρασε μια μέρα

Νοστάλγησε τα φοιτητικά του χρόνια, όταν διάβαζε με το γάλα της μαμάς δίπλα του. Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στο Χάρβαρντ και το ζει:

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Στο παλιό μου στέκι... σαν να είμαι και πάλι φοιτητής. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα δεν διαβάζω εδώ, αλλά γράφω την ομιλία μου για το Weatherhead Center for International Affairs στο Harvard, σήμερα το απόγευμα».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του ο Κώστας Μπακογιάννης, που συνεχίζει να μοιάζει με φοιτητή και μάλιστα πρωτοετή.

----

Δεν εμπνέει η ηγεσία

Δύο ήταν τα χθεσινά κουτσομπολιά μεταξύ των βουλευτών. Το ένα η συνέντευξη Τσίπρα και το άλλο η γυναίκα του υποψήφιου Γάλλου προέδρου Μακρόν. Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν να συζητούν οι βουλευτές της Ν.Δ. την πολύ άνετη εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον τρόπο του να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία έως το 2019, δημιουργώντας τους θυλάκους του, γι' αυτό και ο Τσίπρας είχε τέτοια αυτοπεποίθηση και σε κάποια σημεία στοιχεία θράσους, όπως έλεγαν σχεδόν με ένα στόμα μεταξύ τους. «Εχουν ό,τι δεν έχουμε» ήταν η φράση-κλειδί. Ονόματα δεν λέμε, σπίτια δεν κλείνουμε, αλλά μου φάνηκαν ότι εκείνοι δεν εμπνέονται ιδιαίτερα από τη δική τους ηγεσία! Οσο για την Μπριζίτ και τον Μακρόν, με χιούμορ σχολίαζαν ότι «...τις καθηγήτριες τις ερωτευόμαστε ως μαθητές, αλλά δεν τις παντρευόμαστε κιόλας...»!

----

Εσβησαν τους καημούς

Με τσιπουράκι έσβησαν τους καημούς, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους προχθές, οι πασόκοι.

Βουλευτές που πρόσκεινται φιλικά στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά την πήραν και πήγαν στο ρεστοράν Ελιά και Τσίπουρο, όπου όλοι μαζί τα... χτύπησαν τα τσιπουράκια τους. Βασίλης Κεγκέρογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλοι που δεν πρόλαβε να τους πιάσει το μάτι μας προσπάθησαν να «ηρεμήσουν» την πρόεδρο Φώφη σε σχέση με τις... ανταρσίες.

Το τσιπουράκι, δε, βοηθάει πάντοτε ώστε να πάνε πιο εύκολα τα φαρμάκια κάτω.

----

! Στο «σαλόνι των βουλευτών», έτσι χαρακτηρίζουν το εντευκτήριο οι ίδιοι, υποδέχτηκαν τους μαθητές των Χανίων οι βουλευτές. Τα παιδιά ταξίδεψαν από την Κρήτη για να γνωρίσουν το Κοινοβούλιο και εκεί ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Αντώνης Συρίγος, ενώ την ξενάγηση των μαθητών της τρίτης γυμνασίου ανέλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους συναδέλφους του.

Λίγο αργότερα στη Βουλή βρέθηκαν αξιωματικοί της Αεροπορίας (Δημήτριος Ελένης, Θανάσης Κάγκαλος, Δημήτριος Ρώτας) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών. Τα προβλήματά τους πολλά και αρωγή ζήτησαν από ποιον άλλον; Από τον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη, που γνωρίζει καλά τα των αξιωματικών όλων των Σωμάτων.

----

■ Μπάνια στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος θα κάνουν και αυτό το καλοκαίρι οι βουλευτές! Τον καθιερωμένο από πέρυσι θεσμό της ανοιχτής Βουλής θα τιμήσει και φέτος ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης. Με λίγα λόγια, η Βουλή ούτε φέτος θα έχει θερινά τμήματα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, παρά θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι, με μια μικρή δεκαπενθήμερη διακοπή τον Δεκαπενταύγουστο. Τώρα, τι δουλειά θα έχει η Βουλή μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα φανεί προϊόντος του χρόνου...

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα