Ο καιρός το Πάσχα: Μυρωδάτη άνοιξη από τη Μεγάλη Πέμπτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ καιρός το Πάσχα: Μυρωδάτη άνοιξη από τη Μεγάλη ΠέμπτηΠέμπτη, Απρίλιος 21, 2016 - 11:15

Δύο πρόσωπα θα δείξει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα! Από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τρίτη στις περισσότερες περιοχές ο ουρανός θα είναι μουντός και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά από τη Μεγάλη Τετάρτη τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τα

υπάρχοντα προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι το σούβλισμα του οβελία θα γίνει παντού με ζέστη!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών θα συνεχιστούν ως αυτή την Παρασκευή, με τη διαφορά ότι την Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με ένταση 6-7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (έως και 8-10 βαθμούς). Ετσι, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα η μέγιστη τιμή θα πέσει στους 22 βαθμούς. Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις και εξασθένηση των βοριάδων, ενώ το Σάββατο του Λαζάρου η συννεφιά θα πυκνώσει και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

«Αξιόλογη μεταβολή περιμένουμε την Κυριακή των Βαΐων, οπότε στη δυτική, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και λίγες καταιγίδες. Στην ανατολική και τη νότια χώρα δεν προβλέπονται φαινόμενα» λέει ο κ. Καντερές. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, με μεσημεριανές βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια και νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με ψύχρα το βράδυ και νωρίς το πρωί στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Βελτίωση

Τη Μεγάλη Τετάρτη τα φαινόμενα σταματούν, ενώ περαιτέρω βελτίωση αναμένεται τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την πασχαλινή έξοδο. Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του κ. Καντερέ για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα: «Οχι μόνο δεν θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μάλιστα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από τα κανονικά επίπεδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα