Ο Blanco πήρε... σύνταξη και ο Fidel ξεκινά καριέρα στη θέση του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Blanco πήρε... σύνταξη και ο Fidel ξεκινά καριέρα στη θέση τουΤετάρτη, Αύγουστος 16, 2017 - 17:22

Στη... σύνταξη βγήκε ο θρυλικός Blanco, ο σκύλος-σύμβολο της Αστυνομίας, που ήταν ενεργό μέλος του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Υστερα από επτά χρόνια και τον εντοπισμό αμέτρητων βομβών και εκρηκτικών υλών, παρέδωσε τη θέση του στον μικρό Fidel, τον οποίο περιμένει λαμπρή καριέρα στην οικογένεια των Κ-9.

«Καλή

υπηρεσία, Fidel» ευχήθηκε η Αστυνομία στο ενός έτους καφέ λαμπραντόρ, ενώ την ίδια ώρα με διαφορετική ανάρτηση ευχαρίστησε το μαύρο λαμπραντόρ Blanco, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε έπειτα από πολυετή σημαντική προσφορά. Εκατοντάδες ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ρώτησαν κάτω από την ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ. τι θα απογίνει το πανέμορφο σκυλί. Την απάντηση για την τύχη και το μέλλον του Blanco έδωσε ο συνοδός του, ο οποίος έγραψε: «Τον έχω μαζί μου από τότε που ήταν πέντε μηνών και θα συνεχίσει να έχει την αγάπη μου μέχρι το τέλος. Είμαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο!»

Τα συγκεκριμένα σκυλιά, όπως αναφέρει η Αστυνομία, έχουν άριστη όσφρηση, που τα βοηθά να εντοπίζουν γρήγορα τις εκρηκτικές ύλες, τα ναρκωτικά αλλά και στην έρευνα χώρων.
Καθημερινά πραγματοποιούν πάνω από 29 προληπτικές έρευνες, ενώ όταν βρίσκουν κάποια εκρηκτική ύλη στέκονται σε παθητική στάση.
Εκτός από τα λαμπραντόρ, πάντως, υπάρχουν και τα γερμανικά ποιμενικά και τα μαλινουά, τα οποία εκπαιδεύονται ως σκύλοι περιπολίας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα