Ο 47χρονος αρχιμανδρίτης ήξερε (;) τον δολοφόνο του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑΟ 47χρονος αρχιμανδρίτης ήξερε (;) τον δολοφόνο τουΤετάρτη, Φεβρουάριος 15, 2017 - 14:08

Με αγριότητα που προκαλεί ανατριχίλα άγνωστοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 47χρονο αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, από το οποίο έχουν κάνει φτερά πολύτιμα ιερατικά άμφια και κοσμήματα. Η πόρτα δεν έφερε ίχνη παραβίασης, που σημαίνει πως την άνοιξε ο

ίδιος στον ή στους δολοφόνους του, μια εκδοχή που ενισχύεται από το γεγονός ότι οι γείτονες δεν άκουσαν να γαβγίζει το σκυλάκι του κληρικού, ίσως επειδή γνώριζε αυτούς που του έκοψαν το νήμα της ζωής.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος, κατά κόσμον Ιωάννης Καμίτσης, με καταγωγή από την Πάτμο, όπου ζουν οι ηλικιωμένοι γονείς του και τα δύο αδέλφια του, ανήκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και πριν αναλάβει εκκλησία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πεντέλη ιερουργούσε στους Λειψούς. Η άγρια δολοφονία του αποκαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Ενας στενός φίλος του, ο επίσης αρχιμανδρίτης Θεολόγος, ανησύχησε επειδή τον αναζητούσε από το μεσημέρι της Δευτέρας στα τηλέφωνα αλλά δεν έπαιρνε απάντηση στις επίμονες κλήσεις του.

Πάγωσε από φρίκη

Ετσι, ξεκίνησε από άλλη περιοχή της Αθήνας, όπου διαμένει και ιερουργεί, και έφτασε στην οδό Ναυπλίου στον Γέρακα, όπου άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος με κλειδιά που του είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο 47χρονος, καθώς ήταν αδελφικοί φίλοι επί χρόνια. Μόλις μπήκε στην κρεβατοκάμαρα, ο ιερωμένος πάγωσε από τη φρίκη, καθώς είδε τον φίλο του νεκρό πάνω στο κρεβάτι και δεμένο χειροπόδαρα, και δίπλα του βρισκόταν κουλουριασμένο το λευκό σκυλάκι, ράτσας μαλτέζ! Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σπίτι του θύματος έφτασαν άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που άρχισαν τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος φορούσε το πάνω μέρος της πιτζάμας και τα εσώρουχά του, ενώ ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν φιμώσει με πανιά, δένοντάς τα στο στόμα του με ένα σχοινί, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα χείλη και τα ούλα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, είχαν βασανίσει το θύμα τους, ξυλοκοπώντας το άγρια, καθώς του είχαν σπάσει τρία πλευρά!

Τον έπνιξαν με μαξιλάρι

Ωστόσο, ο θάνατος του 47χρονου προκλήθηκε από ένα μαξιλάρι, το οποίο βρέθηκε πεταμένο στην μπανιέρα του σπιτιού, με ίχνη αίματος, προφανώς από τα τραύματα στα χείλη του άτυχου αρχιμανδρίτη, καθώς οι δολοφόνοι το είχαν πιέσει στο πρόσωπό του προκαλώντας τον ασφυκτικό θάνατό του με την απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Στο διαμέρισμα υπήρχαν ίχνη έρευνας που δεν ήταν εκτεταμένη. Το μόνο που βρέθηκε παραβιασμένο ήταν ένα παλιό έπιπλο, στο οποίο ο αρχιμανδρίτης φυλούσε εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς και χρυσά ιερατικά σκεύη, που εξαφανίστηκαν.

Ο Ιερόθεος Καμίτσης ήταν ένας άνθρωπος φιλεύσπλαχνος και το σπίτι του ήταν πάντα ανοιχτό σε όποιον είχε ανάγκη. «Εξομολογούσε κόσμο, ήταν πάντα ευγενικός και γενναιόδωρος με όλους» είπε μια γειτόνισσα του άτυχου άνδρα. Παρέα του ήταν το σκυλάκι το οποίο υπεραγαπούσε και το έβγαζε βόλτα πάντα κάθε μεσημέρι και απόγευμα, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν αν γάβγισε το σκυλάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πήραν αρνητική απάντηση. Αυτό, πιθανότατα, σημαίνει πως ο ή οι «επισκέπτες»-φονιάδες του αρχιμανδρίτη ήταν γνωστοί του, κάτι που στρέφει τις έρευνες στο περιβάλλον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα