Μαιευτήρας στην Κρήτη με καρδιά λιονταριού!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαιευτήρας στην Κρήτη με καρδιά λιονταριού!Πέμπτη, Μάιος 10, 2018 - 13:01

❱❱ Μαιευτήρας υπέστη έμφραγμα την ώρα που έκανε καισαρική, όμως παρέμεινε μέχρι να τελειώσει την επέμβαση!

Τρανό παράδειγμα επιστημονικής ευσυνειδησίας και αλτρουισμού αποτελεί γνωστός μαιευτήρας του Ηρακλείου, ο οποίος υπέστη έμφραγμα την ώρα που έκανε καισαρική σε μια επίτοκο, αλλά αγνόησε τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του και ολοκλήρωσε την επέμβαση που είχε αρχίσει, πιστός στον όρκο του

Ιπποκράτη!

Εδώ και μισό αιώνα φέρνει στον κόσμο παιδιά ο Γιάννης Παχάκης, αλλά στις 23 Απριλίου βρέθηκε σε δύσκολη θέση μόλις είχε αρχίσει τη χειρουργική επέμβαση στην ετοιμόγεννη στη γενική κλινική Ασκληπιείο στο Ηράκλειο.

Η καισαρική άρχισε στις 8 το πρωί και όλη η ιατρική ομάδα ήταν στη θέση της δίπλα στη γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό. Ομως, τη στιγμή που ο μαιευτήρας άρχισε να κάνει τα ράμματα, ένιωσε έντονη δυσφορία και πόνο στο στήθος. Εντρομος κατάλαβε ότι είχε πάθει κάτι σοβαρό και γρήγορα οι υπόλοιποι γιατροί τού είπαν να βγάλει την ιατρική μπλούζα του και να αποχωρήσει από τη χειρουργική αίθουσα.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε συνεχίζοντας τη δουλειά του, παρόλο που οι συνάδελφοί του πίεζαν να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο και τον καθησύχαζαν διαβεβαιώνοντάς τον ότι κάποιος άλλος χειρουργός θα συνέχιζε τα ράμματα.

Ο ηρωικός μαιευτήρας τίμησε και με το παραπάνω τον όρκο που έχει δώσει, καθώς εγκατέλειψε την αίθουσα μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι έκανε και το τελευταίο ράμμα και η λεχώνα ήταν ασφαλής. Με φορείο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο για να διακομιστεί στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και οι συνάδελφοί του διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο.

Ετσι ο γνωστός γιατρός κατέληξε στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση με μπαλονάκι και τρία στεντ, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατόπιν μεταφέρθηκε σε θάλαμο της κλινικής και οκτώ μέρες μετά πήρε εξιτήριο. «Να το προσέχετε αυτό το νοσοκομείο, είναι σπουδαίο!» ανέφερε ο ίδιος στην «Πατρίς», τονίζοντας: «Βρισκόμασταν στα μισά του χειρουργείου όταν αισθάνθηκα αυτόν τον έντονο πόνο στο στήθος. Αν και δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά μου, κατάλαβα τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να κλείσω την τομή στη μήτρα και την κοιλιά της γυναίκας κι ας φώναζαν οι άλλοι γιατροί να σταματήσω. Προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα»!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαιευτήρας, Κρήτη,maieftiras, kriti