«Λαθροτουρίστες»! Ουκρανοί ήρθαν για διακοπές παρά την απαγόρευση

19:00 8/7/2020 - Πηγή: Espresso

Ουκρανοί ήρθαν για διακοπές παρά την απαγόρευση και παρέμειναν κρατούμενοι για τέσσερις μέρες στο αεροδρόμιο!

Στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκονταν επί τέσσερις ημέρες 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, οι οποίοι ταξίδεψαν για διακοπές στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω πανδημίας.

Κατά την άφιξή τους, οι τουρίστες αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως όφειλαν και απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή

στη χώρα μας. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές και οι Ουκρανοί επικοινώνησαν με τον πρέσβη της πατρίδας τους στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να επιστρέψουν στο Κίεβο.

Τελικά επέστρεψαν χθες στη χώρα τους, όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον ειδικό χώρο κράτησης του αεροδρομίου εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που τους αντιμετώπισε η χώρα μας.

Δυσαρέσκεια

«Οι ελληνικές Αρχές βρίσκουν ξενοδοχεία να φιλοξενήσουν παράτυπους μετανάστες, ωστόσο, για τουρίστες δεν βρίσκουν παρά μόνο κρατητήρια μαζί με ποινικούς, χωρίς να προσφέρεται νερό και φαγητό. Τα συγκεκριμένα άτομα ενδεχομένως να μην ήξεραν τους περιορισμούς, καθώς υπάρχει αρκετά συγκεχυμένη πληροφόρηση στην Ουκρανία, η οποία αλλάζει από μέρα σε μέρα» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο facebook ο Ελληνοουκρανός δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, προειδοποιώντας παράλληλα πως στην επόμενη επίσκεψή τους στο Κίεβο οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ θα αντιμετωπίσουν πολύ ψυχρή υποδοχή!

Keywords
Τυχαία Θέματα