«Λάδι» ο Κοτσώνης για το «Noor 1» λόγω «ελαχιστότατων αμφιβολιών»

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά εννέα από τους συνολικά 12 κατηγορουμένους για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Όπως έκριναν οι εφέτες, ένοχοι κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών είναι οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, οι τέσσερις Τούρκοι που μετέφεραν τα ναρκωτικά στην αποθήκη στο Κορωπί, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο Ιρανός που «συνόδευε» το φορτίο στο πλοίο και

ο συνεργάτης του Γιαννουσάκη Σταύρος Λάγιος, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά του φορτίου από το πλοίο στη βίλα τής πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και σε κατάστημα της περιοχής.

Αντίθετα, λόγω «ελαχιστοτάτων αμφιβολιών», απαλλάχθηκε ο συνεργάτης της εταιρίας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης, παρόλο που η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Βλάχου αλλά και η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Τρουπή είχαν ζητήσει την καταδίκη του ως αυτουργού της μεταφοράς του φορτίου της ηρωίνης.

Επίσης, ομόφωνα αθώος χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία κρίθηκε -και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως- ο πρώην πλοιοκτήτης του «Noor 1» Παναγιώτης Φάρος. Ο Βασίλειος Κουρούβανης, ο οποίος θα υποναύλωνε το πλοίο για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη στην Πάτρα, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία, με τον εφέτη Νικόλαο Κουτρουμπά να κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Αιμίλιο Κοτσώνη σε κάθειρξη δέκα ετών και τους Β. Κουρούβανη και Π. Φάρο σε κάθειρξη οκτώ ετών. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Εφετών τόνισε για τους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη, Κοτσώνη και Κουρούβανη: «Ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Λόγω των γνώσεών τους, ήταν σε θέση να οργανώσουν το σύνολο των ενεργειών για τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα. Σκοπός της οργάνωσης ήταν η διαμετακόμιση ναρκωτικών μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπου θα τα διέθεταν σε τρίτα πρόσωπα με σκοπό το κέρδος».

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ως προς τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα