Κραυγή Κώστα Κεντέρη για τη Λέσβο των ΜΚΟ και των μεταναστών: «Σώστε το νησί μου»

Με μια σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο ο «γιος του ανέμου» Κώστας Κεντέρης απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλους τους αρμοδίους να σώσουν τη Λέσβο που έχει παραδοθεί στο χάος τα τελευταία 24ωρα, εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στη Μόρια και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μ. απέχει τα τελευταία χρόνια από τα αθλητικά δρώμενα. Έχει επιλέξει να ζει μόνιμα στο Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια, όπου διαθέτει με τη σύζυγό του Ελισάβετ Εξάρχου ένα super

lux ξενοδοχείο, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο ορεινό θέρετρο στη νότια Ευρώπη για το 2017. Παρ’ όλα αυτά, δεν ξεχνά τη γενέτειρά του τη Λέσβο, όπου τις τελευταίες ημέρες εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές. Έτσι με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα απηύθυνε έκκληση μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram να σωθεί το πολύπαθο νησί.

«Σώστε το νησί μου. Σας παρακαλώ! Η Λέσβος πέντε χρόνια τώρα “φωνάζει”. Σώστε με! Εισέπραξε αδιαφορία, λάθη, άστοχες κινήσεις, λόγια χωρίς ουσία, μέτρα σπασμωδικά. Εκλεγμένοι της κεντρικής εξουσίας, αλλά και της ντόπιας, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελάχιστοι, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Έτσι φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Τη χθεσινή νύχτα…» τονίζει στην ανάρτησή του ο ολυμπιονίκης, που κλείνει με την προτροπή να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ από το νησί, αλλά και την ικετευτική παράκληση, για ακόμα μια φορά, να σωθεί ο τόπος όπου γεννήθηκε κι έκανε τα πρώτα βήματά του ως αθλητής του στίβου:

«Η φωτιά δεν έκαψε απλά ένα καμπ που αποτελούσε ντροπή για τον άνθρωπο. Φώτισε!Φώτισε την ανικανότητα. Και τώρα; Τώρα, κάθε λογικός άνθρωπος σιωπά. Και ελπίζει. Ελπίζει ότι επιτέλους θα λειτουργήσει η λογική σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.
Και θα πράξουν το αυτονόητο. Σας εκλιπαρώ πέντε χρόνια τώρα: Σώστε τη Λέσβο! Κάντε κάτι, έστω στο και πέντε. Και κυρίως, απομακρύνετε από το νησί όλες τις ΜΚΟ. Χθες! Σώστε το νησί μου. Σας παρακαλώ!»

Keywords
Τυχαία Θέματα