Κοινού... αποδοχής το «Παιχνίδι της σφαγής»!

SHOWBIZΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ «ΟΣΚΑΡ»Κοινού... αποδοχής το «Παιχνίδι της σφαγής»!Τετάρτη, Νοέμβριος 14, 2018 - 17:45

❱❱ Οι θεατές τίμησαν με έξι βραβεία το έργο του Κακλέα στην ψηφοφορία που διοργανώνει το «Αθηνόραμα»
❱❱ Καλύτεροι ηθοποιοί ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος για το «Τίμημα» και η Ελένη Ουζουνίδου για τον «Αρίστο»

Το «Παιχνίδι της σφαγής» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας θριάμβευσε στα δικά μας Θεατρικά

«Οσκαρ», τα καθιερωμένα βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Εθνικό Θέατρο, απέσπασε συνολικά έξι βραβεία -μεταξύ αυτών και το καλύτερης σκηνοθεσίας και παράστασης- στην προχθεσινή τελετή που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ήταν η μεγάλη «νικήτρια» στις καρδιές των θεατών.

«Συμβαίνει σπάνια στην καλλιτεχνική μου πορεία να βραβεύεται κάτι που αγαπάω πολύ» δήλωσε ο Γιάννης Κακλέας μετά την απονομή του 1ου Βραβείου Σκηνοθεσίας. «Συνήθως ό,τι αγαπάω στον θεατρικό χώρο δεν πέρασε πολύ γερά στο κοινό, ίσως γιατί ήταν λίγο σκοτεινό, λίγο αλλιώτικο. Τα έργα που είναι κωμικά και έχουν μεγάλη απήχηση “γράφανε” περισσότερο στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ευχαριστώ το κοινό του “Αθηνοράματος”» συνέχισε ο ίδιος.

Συγκινητικό αφιέρωμα

Παρουσιαστές της επετειακής βραδιάς ήταν ο Ακης Σακελλαρίου και ο νεαρός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Παπαγεωργίου, οι οποίοι στην τελετή έκαναν μια ανασκόπηση στα εικοσάχρονα του θεσμού παρουσιάζοντας τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης μέσα από σχετικά βίντεο και κάνοντας φυσικά και ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους βραβευμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

«Απόψε, μετά από 20 χρόνια, μόνο χαρά και ικανοποίηση μπορώ να αισθάνομαι για έναν θεσμό που πέτυχε να κινητοποιήσει περισσότερους από 100.000 θεατές για να παρακολουθήσουν έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό παραστάσεων, να εκπαιδευτούν για το πώς διαβάζεται μια παράσταση, αλλά και να βραβεύουν κάθε χρόνο τους καλύτερους κατά την άποψή τους» είπε η ιδιοκτήτρια του «Αθηνοράματος» και ιδρύτρια του θεατρικού θεσμού Αννυ Ηλιοπούλου.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ήταν εκείνος που παρέλαβε και το δεύτερο βραβείο καλύτερης παράστασης για τον «Αρίστο» που σκηνοθέτησε και ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το τρίτο βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία μοιράστηκε εξ ημισείας στις παραστάσεις «Ηρωες» του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς και «Αγριόπαπια» του Δημήτρη Τάρλοου.

Ο Δημήτρης Τάρλοου για το ίδιο έργο απέσπασε και το β' βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ το γ' βραβείο πήρε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τον «Φάρο», που συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του και φέτος.

Ποιοι ήταν εκείνοι όμως που έφυγαν από την Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τα πολυπόθητα αγαλματίδια για τις καλύτερες ερμηνείες; Το α' βραβείο Ανδρικού Ρόλου πήρε ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος για τον ρόλο του στην παράσταση «Το τίμημα».

«Εκλεισα τα ογδόντα»

Ανεβαίνοντας στο βάθρο για να το παραλάβει δήλωσε: «Δεν είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση γιατί έκλεισα τα ογδόντα και τα πράγματα είναι περίεργα. Κοιτάω μπροστά. Δεν ξέρω πόσα πράγματα μπορώ να κάνω ακόμα. Ομως, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω» είπε.

Με το β' βραβείο τιμήθηκε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για τον «Φάρο», ενώ το τρίτο πήγε στους τρεις πρωταγωνιστές της παράστασης «Ηρωες», δηλαδή στον Γιάννη Φέρτη, στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και στον Δημήτρη Πιατά, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» διότι την ίδια ώρα παρουσίαζε το νέο του βιβλίο στα Public.

Το 1ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας χάρισε το κοινό στην Ελένη Ουζουνίδου για τον «Αρίστο», το 2ο πήρε η Ρένη Πιττακή για το «Misery» και το 3ο η Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στον «Αμλετ».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο «ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ» ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Η εμφάνιση του Ακη Σακελλαρίου ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς. Ανέβηκε ξανά στο σανίδι αρκετούς μήνες μετά την περιπέτεια της υγείας του. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» με πνευμονία, καθότι είχε προσβληθεί από το βακτήριο της λεγιονέλλας, που προκαλεί τη νόσο των λεγεωναρίων.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης είχε παραμείνει για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο και η ασθένεια τον είχε κρατήσει μακριά από τις θεατρικές του υποχρεώσεις, αφού ο ίδιος κρατούσε έναν από τους βασικούς ρόλους στην παράσταση «Mamma Mia!».

Εμφανίστηκε μονάχα στην τελευταία παράσταση του θεατρικού στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, κρατώντας τον ρόλο του και έχοντας στο πλευρό του όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της «Σωτηρίας». Οπως δήλωσε και στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής ο γιατρός του έχει συστήσει να απέχει από το θέατρο για τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως.

Keywords
Τυχαία Θέματα