Κίνδυνος για τους φορείς του HIV από παράνομα φάρμακα που πωλούνται μέσω internet

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚίνδυνος για τους φορείς του HIV από παράνομα φάρμακα που πωλούνται μέσω internetΤετάρτη, Μάρτιος 22, 2017 - 19:43

Συναγερμό σήμανε στον ΕΟΦ η παράνομη πώληση αντιρετροϊκών φαρμάκων μέσω του διαδικτύου και με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω της ιστοσελίδας

www.purchase-prep.com, τα αντιρετροϊκά φάρμακα RICOVIR-EM και ADCO-EMTEVIR δεν έχουν άδεια να κυκλοφορούν στη χώρα μας. Μάλιστα, πρόκειται για αντίγραφα του εγκεκριμένου στην Ελλάδα φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος TRUVADA, το οποίο είναι συνταγογραφούμενο και διατίθεται για τους φορείς του HIV αποκλειστικά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε, σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Για ακόμη μία φορά ο ΕΟΦ τονίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή ασθενούς, καθώς δεν διασφαλίζονται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Η διακίνηση φαρμάκων μέσω internet έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι περίπου 11.000 ιστοσελίδες πωλούν φάρμακα τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας, ενώ βάσει νομοθεσίας η πώληση επιτρέπεται μόνο μέσω φαρμακείων. Ο ΕΟΦ συχνά προειδοποιεί για επικίνδυνα ή και για πλαστά σκευάσματα που η κατανάλωσή τους θέτει σε κίνδυνο την υγεία ή και τη ζωή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα