Η πανδημία έβαλε στο μάτι την Καστοριά! Όγδοο θύμα από τον φονικό ιό!

12:30 3/4/2020 - Πηγή: Espresso

Τον όγδοο νεκρό μετρά από χθες το απόγευμα η «χτυπημένη» από τον κορονοϊό πόλη της Καστοριάς. Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα από το χωριό Χρυσή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 53. Λ

ίγες ώρες νωρίτερα, νικήθηκε από τον κορονοϊό ένας 51χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από την Καστοριά, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Αν και η κατάσταση της υγείας του ήταν αρχικά καλή, τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στην τοπική κοινωνία. O άτυχος άνδρας μεγάλωνε μόνος του τα τέσσερα αγγελούδια του, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε πεθάνει η σύζυγός του.

Ο πρώτος θάνατος από τον Covid -19 σημειώθηκε χθες στο χωριό Φούστανη της Εδεσσας. Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook χθες το μεσημέρι o αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα, που αποτελούσε «ορφανό» κρούσμα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ηλικιωμένη, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, έφτασε στις 25 Μαρτίου στη Φούστανη από τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε μόνιμα. Λίγες ημέρες αργότερα, εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το χωριό Φούστανη, του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας, τίθεται για τις επόμενες 14 ημέρες σε καραντίνα έπειτα από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή. Στο χωριό έχουν βεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα, ενώ εξετάζονται αρκετοί κάτοικοι που ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες.

Πηγή: Η πανδημία έβαλε στο μάτι την Καστοριά! Όγδοο θύμα από τον φονικό ιό! - Espresso.

Keywords