ΕΞΕΛΙΞΗ-ΣΟΚ: Ο killer των ταξιτζήδων «σκότωσε» το «Ετερος εγώ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαρτυρίες για περίεργο θεατή που ταιριάζει στην εμφάνιση με τον μανιακόΕΞΕΛΙΞΗ-ΣΟΚ: Ο killer των ταξιτζήδων «σκότωσε» το «Ετερος εγώ»Τρίτη, Μάρτιος 21, 2017 - 15:25

Στην απόφασή του να αποσύρει την ταινία του «Ετερος εγώ» από τις κινηματογραφικές αίθουσες προχώρησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας μετά τις αποκαλύψεις της Αγγελικής Νικολούλη για πιθανή σύνδεσή της με την πρόσφατη υπόθεση του μανιακού δολοφόνου, που έχει σκορπίσει τον τρόμο στις πιάτσες των ταξί.

Η

υπόθεση της ταινίας, που εξελίσσεται στην Αθήνα του 2015 και στην οποία πρωταγωνιστούν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Γάλλος σταρ Φρανσουά Κλουζέ και ο Μάνος Βακούσης, αφορά τις έρευνες ενός καθηγητή Εγκληματολογίας, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει πέντε φόνους που έχουν κοινό χαρακτηριστικό ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.

Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαίωσε στην ίδια ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του φιλμ Σωτήρης Τσαφούλιας, ένας θεατής σε έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και του κοινού, σε κεντρικό κινηματογράφο, τον ρώτησε: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;» Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Ο εν λόγω θεατής ταίριαζε στην εμφάνιση με την περιγραφή που έχει δοθεί στη δημοσιότητα για τον φερόμενο ως δράστη. Πήγε, λοιπόν, ο δολοφόνος να δει την ταινία; Ή μήπως τον ενέπνευσε κάτι από την υπόθεσή της;

Τρεις ημέρες μετά την εκπομπή ο κ. Τσαφούλιας πήρε την απόφαση να αποσύρει το «Ετερος εγώ», δίνοντας στη δημοσιότητα ένα δελτίο Τύπου στο οποίο εξηγεί τους λόγους: «Την προηγούμενη εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον φερόμενο ως δράστη μού έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση... Στο πλαίσιο της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία είναι απλά μια τραγική σύμπτωση» έγραψε ο δημιουργός και συνέχισε, αναφέροντας ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση παρότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι κοινό στις δύο ιστορίες.

«Υπό το φως, λοιπόν, των τελευταίων εξελίξεων αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με τον δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε, όπως δήλωσα, η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στις έρευνες» ανέφερε.

Αρκετά κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη είναι οι Αρχές

Ελεύθερος εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους ο μανιακός δολοφόνος ταξιτζήδων, καθώς έχουν περάσει περίπου 50 μέρες από την πρώτη επίθεσή του και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος του. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι είναι αρκετά κοντά στην ταυτοποίησή του, καθώς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατοικεί στην Κηφισιά. Ο δολοφόνος επιτέθηκε στο πρώτο θύμα του στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου προκάλεσε το θανατηφόρο χτύπημα με θύμα οδηγό ταξί στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Το τελευταίο διάστημα οι Αρχές έχουν εστιάσει σε καταγγελίες που έγιναν σχετικά με άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται από ειδικό ψυχολόγο που συνεργάζεται με τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί, πάντως, φέρεται ότι έχουν σαφείς ενδείξεις στα χέρια τους πως ο μανιακός χτυπά τα θύματά του με όπλο, το οποίο έχει μετατρέψει από πιστόλι κρότου σε πυροβόλο πλήρους λειτουργίας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα