Εξελίξεις σοκ στην εξαφάνιση του Νικόλα Θεοδωρίδη! Η παραθρησκευτική οργάνωση και το ύποπτο παιχνίδι

Όμηρος ο Νικόλας; Ο άφαντος από πέρυσι τον Νοέμβριο αεροσυνοδός κρατείται σύμφωνα με εκτιμήσεις από παραθρησκευτική οργάνωση σε κοινόβιο στη Σκανδιναβία

Λίγες μέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εξαφάνιση του 20χρονου εκπαιδευόμενου αεροσυνοδού Νικόλα Θεοδωρίδη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς στις 26 Νοεμβρίου 2019, η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας για άρση του τραπεζικού απορρήτου και του απορρήτου των επικοινωνιών!

Ο άφαντος Νικόλας Θεοδωρίδης με τον πατέρα του Ντίνο

Ταυτόχρονα, η εισαγγελική λειτουργός

παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, κάτι που δείχνει ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Η τελευταία εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να ανοίξει έναν νέο κύκλο καταθέσεων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη δώσει κατάθεση, μεταξύ των οποίων φίλοι και συγγενείς του 20χρονου, αλλά και το τελευταίο άτομο που συνομίλησε μαζί του, θα κληθούν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες στις Αρχές.

Την ίδια ώρα, από το «άνοιγμα» των ηλεκτρονικών εφαρμογών που χρησιμοποιούσε ο 20χρονος, δηλαδή του viber και του whatsapp, ίσως προκύψουν νέα στοιχεία για τις επαφές που είχε προτού χαθούν τα ίχνη του. Να σημειωθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που είχε διαταχθεί αμέσως μετά την εξαφάνιση του νεαρού.

«Η άρση του τραπεζικού απορρήτου αναμένεται να μας οδηγήσει στις κινήσεις του Νικόλα από τη μέρα της εξαφάνισής του μέχρι και σήμερα. Οι δύο πλατφόρμες επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε ο Νικόλας θα μας δώσουν, επίσης, κάποια στοιχεία, για να μπορέσουμε να δούμε αν ήρθε σε επικοινωνία με κάποια πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του 20χρονου, Χαράλαμπος Τσιανάκας. Ο πατέρας του αγνοουμένου Ντίνος Θεοδωρίδης και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης εκτιμούν ότι ο Νικόλας έχει πέσει θύμα παραθρησκευτικής οργάνωσης ή ότι κρατείται «όμηρος» σε κάποιο κοινόβιο της Σκανδιναβίας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος ανέλαβε να αναζητήσει τον αγνοούμενο Νικόλα, από την πλευρά του ανέφερε στην «Espresso»: «Η τελευταία εξέλιξη είναι ένας πυλώνας αφετηρίας για νέες έρευνες και βέβαια η άρση του απορρήτου που διέταξε η Εισαγγελία θα δώσει στοιχεία πολύ σημαντικά και για τις Αρχές και για την οικογένεια και για τον δικηγόρο κ. Τσιανάκα και για μας. Επίσης, πιστεύω ότι θα ανοίξει νέος κύκλος καταθέσεων, οπότε θα γίνει πιο λεπτομερής κατάθεση από κάποιους».

Στη Δανία

Τα ίχνη του 20χρονου Νικόλα Θεοδωρίδη χάθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2019. Στους γονείς του είχε πει ότι θα πήγαινε για δουλειά στο Μιλάνο. Ωστόσο, το τελευταίο στίγμα του κινητού του εντοπίστηκε στο λιμάνι της πόλης Ααλμποργκ στη Δανία. Έκτοτε το τηλέφωνό του έκλεισε και οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη. Η οικογένεια του Νικόλα φοβάται ότι επιτήδειοι τον παγίδευσαν μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού που έπαιζε για ώρες προτού εξαφανιστεί και τον παρέσυραν σε κάποιο κοινόβιο παραθρησκευτικής οργάνωσης, όπου και κρατείται όμηρος. Ο τελευταίος που μίλησε μαζί του ήταν ένας συμπαίκτης του στο παιχνίδι, ο οποίος του έστειλε μια φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο και του είπε ότι πήγαινε στη Δανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα