Ενοχοι δύο από τους Ρουμάνους που έκλεψαν τη χείρα του Αγίου Χαραλάμπους
Με την καταδίκη των δύο από τους πέντε κατηγορουμένους ολοκληρώθηκε η δίκη για την κλοπή του λειψάνου του αγίου Χαραλάμπους, πριν από πέντε μήνες, από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δύο Ρουμάνους «προσκυνητές» που άρπαξαν το ιερό κειμήλιο, ενώ αθώωσε του τρεις ομοεθνείς τους μοναχούς, που κάθισαν στο εδώλιο.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος ομολόγησε την κλοπή της χειρός του αγίου Χαραλάμπους και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο όπου την έκρυψε. Παράλληλα επέβαλε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον δεύτερο «προσκυνητή» για απλή συνέργεια στην κλοπή.
Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις Ρουμάνοι ιερείς που συνόδευαν το γκρουπ των ομοεθνών τους, στο πλαίσιο της προσκυνητικής εκδρομής στο Μέγα Σπήλαιο, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η συνήγορος υπεράσπισης των ιερέων Μαριάννα Κρατσιούν επεσήμανε ότι οι εντολείς της «βρέθηκαν στη φυλακή αδίκως» και υπέστησαν ταλαιπωρία αλλά και προσωπική ζημία, καθώς το όνομά τους δυσφημίστηκε στη χώρα καταγωγής τους.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 6 Οκτωβρίου 2015, όταν τη μονή επισκέφθηκε το γκρουπ των προσκυνητών από τη Ρουμανία. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τον συνωστισμό και άρπαξαν την αριστερή χείρα του αγίου Χαραλάμπους, την οποία έκρυψαν σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο μοναστήρι. Ωστόσο, η κλοπή έγινε αντιληπτή γρήγορα και στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών, που, ύστερα από συντονισμένες έρευνες, εντόπισε τους δύο δράστες, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και υπέδειξαν την κρυψώνα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Showbiz: Ο Τέρης Χρυσός προκαλεί δημοσίως το Μητσοτάκη: «Να πούμε την αλήθεια»!
- Ελένη Μενεγάκη: Όλοι κοιμόντουσαν τη νύχτα στο σπίτι της και δείτε τι έκανε η παρουσιάστρια
- Παντελής Παντελίδης: H έκκληση του αυτόπτη μάρτυρα και η μεγάλη αποκάλυψη για τον οδηγό - VIDEO
- Κώστας Κόκλας: Όσα αποκάλυψε για τη σχέση με την πρώην γυναίκα του
- Τα μάτια σας φαίνονται κουρασμένα; Δοκιμάστε αυτό το τρικ
- «Μάχη» για τα ορφανά της Ανθής
- Νέα πρόσωπα (!!!) και νέα ευρήματα για τον Βαγγέλη
- Ξεσπά το δεξί χέρι του Παντελίδη: «Υπάρχουν κακοθελητές δίπλα στην οικογένεια του»
- Παντρεύεστε; Τότε πρέπει να δείτε αυτά τα παραμυθένια νυφικά που έχουν ελληνική υπογραφή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
- Τελευταία Νέα Espresso
- Ενοχοι δύο από τους Ρουμάνους που έκλεψαν τη χείρα του Αγίου Χαραλάμπους
- Η τύχη δεν τον είχε ξεχάσει
- Νέα πρόσωπα (!!!) και νέα ευρήματα για τον Βαγγέλη
- «Μάχη» για τα ορφανά της Ανθής
- Η πριγκίπισσα του πολέμου Ζίνα στην αγκαλιά της Γαβριέλα
- Πα-τέρας για κρέμασμα
- «Δεν πήγα με έναν άντρα»
- H Lara Croft στον Τσίπρα
- Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016
- Παρηγοριά στον Χρήστο Χολίδη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Κρανιδιώτης: «Ο Μητσοτάκης μου τη φύλαγε. Εκτός από golden boy είναι και golden retriever»
- ΜΟΝΟ στο star.gr: Μέγα ΣΟΥΣΟΥΡΟ στο Μεσολόγγι για τον δήμαρχο-δουλέμπορο! Όλα τα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ
- Πέθανε ο γιος του θρυλικού Σινάτρα- Η ίδια αιτία σκότωσε και τους δύο!
- «Ρε μπαγάσα»! Σαν σήμερα πέθανε ο Άσιμος-Λείπει περισσότερο από ποτέ
- Ξεσπά το δεξί χέρι του Παντελίδη: «Υπάρχουν κακοθελητές δίπλα στην οικογένεια του»
- Σβήνουν γράφουν στο site της Κομισιόν: Η… «Μακεδονία» έγινε και πάλι FYROM
- Έγινε δεκτή η έφεση του ΠΑΟΚ, με κόσμο κόντρα στην Καλλονή
- Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Τούρκοι καθησυχάζουν την Ευρώπη: «Δε θα ζητήσουμε κάτι άλλο»