«Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς

18:17 4/1/2018 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZ«Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρήστος ΔοξαράςΠέμπτη, Ιανουάριος 4, 2018 - 18:17

❱❱ Ο ερωτευμένος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη «λογιστής Σωτηράκης» στην ταινία «Η αγάπη μας» και δευτεραγωνιστής σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές επιτυχίες Χρήστος Δοξαράς πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 83 χρόνων, αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό και τηλεοπτικό έργο.

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Αξέχαστος στον ρόλο του αφελούς αγρότη στο «Υπάρχει και φιλότιμο», ο ηθοποιός έμεινε στην

ιστορία με την περίφημη ατάκα του «φάγανε από τους τοίχους, φάγανε από τα πατώματα, φάγανε από τα κεραμίδια, φάγανε από τις σωλήνες, φάγανε από τα κουφώματα, φάγανε, φάγανε, φάγανε...»!

Ο Πατρινός ηθοποιός σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή και αφιερώθηκε στη συγγραφή σεναρίων.

Ταλαντούχος και ευέλικτος στην γκάμα ρόλων, υποδύθηκε από τον ντετέκτιβ και τον ράφτη μέχρι τον πρόσκοπο στο πλευρό κορυφαίων πρωταγωνιστών της εποχής.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται η μεταφορά του μυθιστορήματος «Λωξάντρα» στη μικρή οθόνη (1980-1981) και τα σενάρια των σειρών «Χαμογελάτε παρακαλώ», «Οικογένεια Βλαμμένου», «Μια απίθανη γιαγιά», «Το λευκό σταυρόλεξο» και «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού».

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ο γιος του Δημήτρης Δοξαράς: «“Εφυγε” από κοντά μας ένας γλυκύτατος άνθρωπος με φοβερό χιούμορ, καταπληκτικός πατέρας και τρυφερός παππούς. Θα μου λείπεις απίστευτα, μπαμπά». Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Βουτσάς μέσω facebook: «Καλό σου ταξίδι, Χρήστο Δοξαρά». Τον ηθοποιό αποχαιρέτησε και ο συνάδελφός του Γιάννης Ευαγγελίδης: «Βάδισε δημιουργικά και αθόρυβα την καλλιτεχνική πορεία του με το ήθος του καλλιτέχνη της παλιάς σχολής».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα