Εφτιαξαν μπριζόλα στο εργαστήριο από κύτταρα ζώου!

ΚΟΣΜΟΣΕφτιαξαν μπριζόλα στο εργαστήριο από κύτταρα ζώου!Παρασκευή, Δεκέμβριος 14, 2018 - 20:12

❱❱ Η πρώτη μπριζόλα «Φρανκενστάιν» είναι γεγονός

Ισραηλινή startup υποστηρίζει ότι έχει ήδη καταφέρει να μετατρέψει στο εργαστήριο κύτταρα ζώου σε μαλακό ιστό μπριζόλας και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και σχετική φωτογραφία.

Η λεπτή και πολύ αληθοφανής μοσχαρίσια μπριζόλα χαρακτηρίζεται σταθμός στην προσπάθεια για κρέας που δεν θα έχει προκύψει από σφαγή. «Η μυρωδιά της ήταν φανταστική όταν τη μαγειρεύαμε, ακριβώς η ίδια χαρακτηριστική μυρωδιά του κρέατος» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος

και ιδρυτής της εταιρίας Aleph Farms, Ντιντιέ Τουμπιά, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό που πραγματικά πρόσφερε η εξέλιξη που έφερε η δουλειά της εταιρίας του είναι στην υφή της μπριζόλας.

«Βλέπαμε και νιώθαμε τις ίνες του κρέατος όταν την κόβαμε με το μαχαίρι». H ισραηλινή startup ωστόσο δεν είναι η πρώτη που φτιάχνει κρέας στο εργαστήριο. Η New Age Meats με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ έχει ήδη φτιάξει λουκάνικο στο εργαστήριο, ενώ η εταιρία Just υποστηρίζει ότι έχει φτιάξει τις πρώτες κοτομπουκιές. Τέλος, η Memphis Meats, που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι έφτιαξε τις πρώτες λωρίδες κοτόπουλου από κύτταρα ζώου.

Keywords
Τυχαία Θέματα