Εφοριακός που απολύθηκε για κομπίνα ζητά επαναπρόσληψη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕφοριακός που απολύθηκε για κομπίνα ζητά επαναπρόσληψη Δευτέρα, Μάρτιος 27, 2017 - 14:34

Την ανάκληση της απόφασης για την απόλυσή του ζητά εφοριακός, ο οποίος πιάστηκε μεν να παρανομεί προκαλώντας συνολική ζημιά 69.407 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, αλλά θεωρεί ότι η απόλυσή του προσβάλλει την... αρχή της αναλογικότητας!

Ετσι ο 45χρονος εφοριακός που υπηρετούσε σε ΔΟΥ της Θεσσαλίας ζητά από τα Διοικητικά Δικαστήρια να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου

του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική απόλυση.

Ο συγκεκριμένος εφοριακός υπάλληλος εργαζόταν στο Τμήμα Αυτοκινήτων μιας από τις ΔΟΥ της Θεσσαλίας και επισκεπτόταν την υπηρεσία του, παρόλο που είχε λάβει άδεια ανατροφής τέκνου, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των συναδέλφων του.

Οταν διεξήχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση, αποκαλύφθηκε σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης ότι από τον Οκτώβριο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Απρίλιο του 2015, που είχε άδεια ανατροφής τέκνου, ο 45χρονος προσερχόταν στην υπηρεσία του και έβγαζε παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας «μαϊμού» αριθμούς πρωτοκόλλου!

Ετσι, τα ποσά αυτά δεν έφταναν ποτέ στο Δημόσιο Ταμείο. Στη συνέχεια έδινε τις βεβαιώσεις αυτές σε τρίτο άτομο, που με τη σειρά του προέβαινε σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων. Τώρα εκείνος υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς είναι υπερβολικά αυστηρή!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα