Εμπόλεμη ζώνη το δικαστήριο για την αμύθητη περιουσία

14:53 2/4/2019 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΚΟΥΣΤΑΣ VS ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥΕμπόλεμη ζώνη το δικαστήριο για την αμύθητη περιουσίαΤρίτη, Απρίλιος 2, 2019 - 14:52

❱❱ Τι κατέθεσε η αδελφή της πρώην συζύγου του εφοπλιστή για τα οικονομικά του πριν από τον γάμο
❱❱ Η εξωσυζυγική σχέση με φωτομοντέλο και οι αγκαλιές με δάσκαλο κολύμβησης

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Ερωτικά ποιήματα διά χειρός Γιάννη Κούστα, φωτογραφίες και καυτές αποκαλύψεις για φερόμενους ως εραστές, οι... Do it yourself (!) μπομπονιέρες γάμου για λόγους οικονομίας και οι γνώσεις της Σοφίας Γιαννικοπούλου στα ναυτιλιακά και τα… οικοκυρικά απασχόλησαν, μεταξύ

άλλων, την επεισοδιακή συζήτηση των αγωγών που έχει ανταλλάξει το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι, με φόντο το μοίρασμα της αμύθητης περιουσίας του εφοπλιστή.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας στη δίκη που αφορά τα κοινά αποκτήματα του πρώην ζεύγους κατά τη διάρκεια του 16ετούς έγγαμου βίου του, η αδελφή της Σοφίας Γιαννικοπούλου περιέγραψε τον 62χρονο εφοπλιστή ως έναν άνθρωπο εσωστρεφή και χωρίς αυτοπεποίθηση, σχεδόν «ευνουχισμένο» από την αυστηρή κριτική του πατέρα του, που κατόρθωσε χάρη στον δυναμισμό και τη λάμψη της συζύγου «να δημιουργήσει τον ναυτιλιακό ουρανοξύστη πάνω στη βάση που πήρε από την οικογένειά του». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, όταν γνωρίστηκε το ζευγάρι, ο εφοπλιστής δεν ήταν ο πανίσχυρος άνδρας της ναυτιλίας που έγινε μετέπειτα.

«Ηταν σε μια κατάσταση μέτρια, οδηγούσε ένα αυτοκίνητο δεκαετίας, δεν είχε τη θαλαμηγό των 54 μέτρων που έχει σήμερα, αλλά ένα μικρό σκαφάκι και τρία κοντέινερ» ανέφερε η μάρτυρας. «Τις μπομπονιέρες του γάμου τις φτιάξαμε εμείς μόνες μας, καμία σχέση με τις σπατάλες που κάνει σήμερα με τους πολυτελείς αρραβώνες και γάμους με τη νέα του σύντροφο» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «έπεισε τη Σοφία να αφήσει την ηθοποιία και να ασχοληθεί με την οικογένειά τους».

«Η ίδια εργάστηκε επί της ουσίας βοηθώντας στην εξέλιξη του συζύγου της, ανέλαβε όλη την κοινωνική δράση της Danaos, επιμελούνταν όλα τα δείπνα και τις φιλανθρωπικές δράσεις. Υπήρχαν οικιακοί βοηθοί στο σπίτι, αλλά εκείνη είχε αναλάβει όλη την επίβλεψη, μια εργασία εξοντωτική, καθώς στα δείπνα αυτά έρχονταν μέχρι και πρωθυπουργοί!» κατέθεσε η αδελφή της, προσθέτοντας ότι, παράλληλα, είχε την επίβλεψη των παιδιών.

«Ο Γιάννης εμπιστευόταν απόλυτα την κρίση της, τη συμβουλευόταν σε κάθε του απόφαση και δήλωνε σε όλους ότι χωρίς τη Σοφία δεν θα ήταν τίποτα...» τόνισε, εξηγώντας ότι, όταν η διεθνής οικονομική κρίση το 2008 έπληξε τις επιχειρήσεις του, ο Γιάννης Κούστας έπαθε κατάθλιψη και «επανήλθε χάρη στη στήριξη της Σοφίας». «Της έλεγε ποσό την ευχαριστούσε, σε ένα ποίημα που της είχε γράψει το 2010!» τόνισε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ουδέποτε αμφισβήτησε τη συμβολή της συζύγου του: «Γι' αυτό και της είχε γράψει τις βίλες της Γλυφάδας και του Λαγονησίου, ενώ της είχε δώσει 20.000.000 δολάρια σαν εξασφάλιση. Και λίγο πριν τη χωρίσει, επειδή ήταν μεθοδικός, της τα... πήρε πίσω, πείθοντάς την ότι τα χρειαζόταν! Και εκείνη, ως σωστή σύζυγος, του τα παραχώρησε».

Το... σφουγγάρισμα

Για μηδενική και… αρνητική συνεισφορά της Σοφίας Γιαννικοπούλου στην περιουσία και στο κοινωνικό προφίλ του Γιάννη Κούστα έκανε λόγο ο κουμπάρος του πρώην ζεύγους, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Ο Γιάννης είναι χαμηλών τόνων. Δεν έκανε επίδειξη πλούτου όπως η Σοφία, η οποία μόνο κακό του έκανε, γι' αυτό και τσακώνονταν συχνά. Η Σοφία συμμετείχε σε φιλανθρωπίες για τη δική της κοινωνική ανάδειξη με τα λεφτά του Γιάννη και για να γεμίσει τον χρόνο της, όχι για να τον βοηθήσει σε κάτι» εξήγησε και αναφέρθηκε στην καθημερινότητά της.

«Βόλτες, ψώνια, γυμναστήριο, αυτά έκανε. Ασχολούνταν παρά πολύ με τον εαυτό της» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι στο σπίτι είχε «έναν στρατό ανθρώπων που έκαναν όλες τις δουλειές»!

Δικηγόρος Γ. Κούστα: Η κυρία Γιαννικοπούλου έχει μαγειρέψει ποτέ;
Μάρτυρας: Ο μάγειρας.
Δικηγόρος Γ. Κούστα: Εχει φτιάξει καφέ;
Μάρτυρας: Ναι.
Δικηγόρος Γ. Κούστα: Ε, καλό είναι αυτό!
Δικηγόρος Σ. Γιαννικοπούλου: Κύριε συνήγορε, μην το εκχυδαΐζετε! Σε λίγο θα ρωτήσετε αν σφουγγάρισε!

Η εξωσυζυγική σχέση με φωτομοντέλο και οι αγκαλιές με δάσκαλο κολύμβησης

Τα αίματα άναψαν, όταν οι μάρτυρες ρωτήθηκαν για τις εξωσυζυγικές σχέσεις των δύο άλλοτε αγαπημένων συζύγων. Σύμφωνα με την αδελφή της Σοφίας Γιαννικοπούλου, λίγο πριν αποχωρήσει από τη συζυγική εστία ο Γιάννης Κούστας είχε συνάψει σχέση με ένα μοντέλο.

«Μου το είπε η αδελφή μου το 2012, που ήταν ακόμα μαζί, ότι είχε μπλέξει με το μοντέλο, κάποια Ιορδανίδου, και μετά ακολούθησε και άλλο φωτομοντέλο!» είπε η μάρτυρας, ενώ αναφερόμενη στη στάση που τήρησε η αδελφή της, όταν έμαθε για τον παράνομο δεσμό του συζύγου της, είπε πως ήταν «να δείξει κατανόηση». «Περίμενε να του περάσει η κρίση μέσης ηλικίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όταν ο εφοπλιστής έφυγε από το σπίτι, πρότεινε στη σύζυγό του να της δώσει χρήματα για κάλυψη της συμμετοχής της στα αποκτήματα.

«Λόγω των τύψεων που είχε, της πρότεινε να κάνουν ένα συμφωνητικό μέσω δικηγόρων με προτεινόμενο ποσό 35.000.000 ευρώ» ανέφερε, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη παράνομου δεσμού ανάμεσα στην αδελφή της και στον δάσκαλο κολύμβησης των παιδιών τους, τον γνωστό πολίστα Τόνι Κουτσογιάννη! «Εάν υπήρξε απρεπής συμπεριφορά της Σοφίας, θα είχε γίνει αντιληπτή από την πρώτη στιγμή! Ο Γιάννης ήταν πάντα ζηλιάρης και η συμπεριφορά της ήταν ελεγχόμενη, γιατί είχε και σωματοφύλακες συνέχεια, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του, ο κουμπάρος του πρώην ζεύγους υποστήριξε: «Ο Γιάννης το 2008 βρήκε μηνύματα στο κινητό της Σοφίας με τον Κουτσογιάννη, 2 ή 3 η ώρα το πρωί. Είχε γίνει βούκινο, το είχα ακούσει και από άλλους, νομίζω ότι το παραδεχόταν και η Σοφία. Κυκλοφορούσαν μαζί, είχαν οργανώσει ταξίδι μαζί εν κρυπτώ, που το ανακάλυψε ο Γιάννης».

Οπως πρόσθεσε ο μάρτυρας, ο εφοπλιστής δεν είχε ποτέ κάποιον εξωσυζυγικό δεσμό: «Εκανε προσπάθεια ο Γιάννης να σώσει τον γάμο του, αλλά εμείς δεν είδαμε να κάνει προσπάθεια η Σοφία. Συνέχιζε τον χαβά της! Ο Γιάννης ήθελε να τη συγχωρέσει, αλλά δεν έδειχνε καμία μεταμέλεια. Εκείνη την περίοδο είχε προβλήματα και με την κρίση, και όποτε κάτι πήγαινε στραβά η Σοφία τού φώναζε και τον κατηγορούσε! Τον επίπληττε και μπροστά σε κόσμο!» πρόσθεσε.


Η Σοφία Γιαννικοπούλου (δεξιά) χθες στο προαύλιο του Πρωτοδικείου

Η επίμαχη φωτογραφία που οδήγησε σε διακοπή

Η ένταση στο δικαστήριο χτύπησε κόκκινο, όταν οι συνήγοροι του Γιάννη Κούστα έδειξαν στην αδελφή της φωτογραφία της Σοφίας Γιαννικοπούλου, στην οποία εμφανίζεται στην αγκαλιά ενός άνδρα.

Δικηγόρος Κούστα: Αυτή εδώ η φωτογραφία είναι στην αγκαλιά του Κουτσογιάννη;

Σοφία Γιαννικοπούλου: Οχι, δεν είναι ο Κουτσογιάννης!

Δικηγόρος Κούστα: Α, άλλος είναι αυτός! Σε αυτή (και επιδεικνύει δεύτερη φωτο) είναι ο Κουτσογιάννης;

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Αυτή είναι παραποιημένη!

Δικηγόρος Κούστα: Δημοσιευμένη σε εφημερίδα είναι!

Δικηγόρος Γιαννικοπούλου: Ντροπή σας, είναι πλαστή και το αποδεικνύουμε! Κάνετε χρήση πλαστού εγγράφου!

Δικηγόρος Κούστα: Αυτός ήταν ο τρόπος, να ανεβαίνουμε στα τραπέζια για να στηρίξουμε τα φιλανθρωπικά γκαλά (επιδεικνύει φωτογραφία με τη Σοφία Γιαννικοπούλου να χορεύει ξυπόλητη πάνω σε τραπέζι).

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει!

Keywords
Τυχαία Θέματα