Δύο ιερείς άρπαξαν από τη Μονή Αγίου Μηνά της Χίου κρανίο βρέφους από τη Σφαγή του 1822

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔύο ιερείς άρπαξαν από τη Μονή Αγίου Μηνά της Χίου κρανίο βρέφους από τη Σφαγή του 1822Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018 - 16:30

❱❱ Μυστήριο καλύπτει τους λόγους της κλοπής ενός κρανίου, που εικάζεται ότι ανήκει σε μωρό το οποίο ήταν μεταξύ των θυμάτων της μεγάλης σφαγής της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822, από δύο ιερείς από τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο ρασοφόροι

επισκέφθηκαν την Παρασκευή το μοναστήρι του Αγίου Μηνά στο νησί του ανατολικού Αιγαίου για να προσκυνήσουν και, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν τον ιδιαίτερο χώρο όπου φυλάσσονται λείψανα Χιωτών που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή.
Πριν φύγουν, άφησαν ως δώρο ένα βιβλίο και μία εικόνα, αλλά στην πορεία η ηγουμένη του μοναστηριού αντιλήφθηκε ότι έλειπε ένα από τα κρανία των σφαγιασθέντων, το οποίο βρισκόταν εκτός προθήκης και εικάζεται ότι ανήκε σε μωρό.

Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που κινητοποιήθηκε άμεσα, εντοπίζοντας τους δύο ιερείς στην Ανδρο, όπου βρέθηκε το κλεμμένο λείψανο στην κατοχή του ενός. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα