Διευθύντρια φυλακών κάηκε από τις «βίζιτες» κρατουμένου στο γραφείο της

17:09 9/5/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιευθύντρια φυλακών κάηκε από τις «βίζιτες» κρατουμένου στο γραφείο τηςΠέμπτη, Μάιος 9, 2019 - 17:07

❱❱ Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έφτασαν οι... μεταμεσονύκτιες επισκέψεις ενός παντρεμένου κρατουμένου στο γραφείο της διευθύντριας των Αγροτικών Φυλακών στην...

... Κασσαβέτεια του Βόλου, στην οποία επιβλήθηκε το 2014 η πειθαρχική ποινή της απόλυσης!

Οπως αναφέρει το ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε η διευθύντρια, ο εν λόγω κρατούμενος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, την επισκεπτόταν μετά τις 11 τη νύχτα στο γραφείο της, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος βρίσκονταν σε... αναμονή για να τον οδηγήσουν και πάλι πίσω στο κελί του μετά το πέρας της συνάντησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση των συμβούλων Επικρατείας, η διευθύντρια των φυλακών «τον συμβουλευόταν αποκλειστικά προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση»! Οι επίμαχες επισκέψεις είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων λόγω των προβλημάτων που προκαλούνταν στην ασφάλεια της φυλακής, καθώς έπρεπε να μεριμνούν για την επιστροφή του στον θάλαμο κράτησης.

Παραπτώματα

Εν τέλει, η διευθύντρια απομακρύνθηκε από τη θέση της για τα παραπτώματα της χαρακτηριστικώς ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός της υπηρεσίας, αλλά και της αμελούς και ατελούς εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων της, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ασθενείς κρατουμένους στο κατάστημα χορηγούνταν ληγμένα φάρμακα, η υγειονομική κατάσταση της φυλακής ήταν βεβαρημένη, με τα σκεύη των μαγειρείων να βρίσκονται στο δάπεδο (!), ενώ σε οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτές της ΔΟΥ Βόλου διαπιστώθηκε ότι οι προμήθειες ειδών διατροφής γίνονταν με απευθείας αναθέσεις και όχι βάσει προσφορών των προμηθευτών.

Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η συμπεριφορά της ανάγεται στη μη ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων της, αλλά μετέτρεψε την ποινή της απόλυσης σε πρόστιμο τριών μηνιαίων αποδοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα