Χειροπέδες στον πρώην alter ego της Έλενας Παπαρίζου Νίκο Παναγιωτίδη για εκβιασμό θείας του! Της είχε φάει 100.000 ευρώ

Δικαστικό θρίλερ εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα σε Ελλάδα και Σουηδία με πρωταγωνιστή το πρώην alter ego της Έλενας Παπαρίζου στους Antique Νίκο Παναγιωτίδη, o οποίος χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξακολουθήσει να αναπνέει αέρα ελευθερίας!

Τα δανεικά και… αγύριστα αποτέλεσαν την αιτία για την οποία στις 8 Μαΐου Σουηδοί αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 42χρονο μουσικό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Κι αυτό γιατί το πρώην μέλος των Antique είχε κριθεί ένοχο σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση εκβίασης σε βάρος συγγενικού του προσώπου, αλλά παρά την καταδίκη του δεν πλήρωσε ποτέ για την ποινή που του είχε επιβληθεί!

Η επίμαχη δικαστική διαμάχη -που μετρά πάνω από δέκα χρόνια- ξεκίνησε μετά την καταγγελία της θείας του 42χρονου καλλιτέχνη ότι τη διετία 2002-2003 τού είχε δανείσει σταδιακά και εν αγνοία του συζύγου της ποσό που ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Νίκος Παναγιωτίδης όχι μόνο αρνούνταν να επιστρέψει την… ευγενική χορηγία, αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του, την απειλούσε επανειλημμένα ότι θα σκοτώσει με περίστροφο την ίδια και μέλη της οικογένειάς της αν προέβαινε σε δικαστική διεκδίκηση των δανεικών!

«Όταν η σύζυγός μου αρνήθηκε να συνεχίσει τον -εν αγνοία μου- δανεισμό του και του είπε πως θα μου γνωστοποιήσει τα γεγονότα, τότε η αντίσταση κάμφθηκε από καθημερινές απειλές του ανιψιού μου που συνοδεύονταν από αναφορές σε μπράβους, σε φίλους του αστυνομικούς και στο ότι είναι εφοδιασμένος με 45άρι περίστροφο» είχε καταθέσει ο θείος του τραγουδιστή.

Η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2010 και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μουσικό για εκβίαση, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης έξι ετών, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Οι δικαστές τον απήλλαξαν από την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής για αφαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από το χρηματοκιβώτιο συγγενών του.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο Νίκος Παναγιωτίδης κρίθηκε και πάλι ένοχος, με την ποινή του να μειώνεται στα τέσσερα έτη. Μάλιστα, η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέτρεψε την εξαγορά της ποινής του προς πέντε ευρώ την ημέρα. Ωστόσο, ο καταδικασμένος καλλιτέχνης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σουηδία και δεν προσήλθε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, δεν κατέβαλε ποτέ το προβλεπόμενο ποσό που του επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την εξαγορά της ποινής!

Ευρωπαϊκό ένταλμα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή. Ο Νίκος Παναγιωτίδης κατέβαλε, τελικά, ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Ευθύμιος Καυκόπουλος.

«Η ποινή είχε ήδη μειωθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και ο εντολέας μου την εξαγόρασε. Πλήρωσε τη μετατραπείσα ποινή προς 5 ευρώ/ημέρα, έτσι ώστε να ανακληθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να αφεθεί ελεύθερος» εξήγησε μιλώντας στην ιστοσελίδα GRTimes.

Ο παιδικός φίλος και πρώην στενός συνεργάτης της Έλενας Παπαρίζου (η οποία στο άκουσμα της σύλληψης θα έχει σοκαριστεί), με τον οποίο μάλιστα είχε κερδίσει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision το 2001, μένει εδώ και χρόνια στο Γκέτεμποργκ και διατηρεί έως και σήμερα πολύ καλές σχέσεις με την τραγουδίστρια.

Η παιδική φιλία και η τρίτη θέση στη Eurovision με το «Die for you»

Πριν από 19 χρόνια ακούγαμε πρώτη φορά το όνομα του συγκροτήματος Antique. Τους είχε επιλέξει το 2001 η κρατική τηλεόραση για να μας εκπροσωπήσουν στη Eurovision και κατάφεραν να βγουν τρίτοι με το τραγούδι «Die for you», το οποίο έγινε αμέσως… ύμνος για τους εγχώριους eurofans. Ήταν ο Νίκος Παναγιωτίδης και η Έλενα Παπαρίζου. Και ενώ η τελευταία συνέχισε δυναμικά την καλλιτεχνική πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντας τελικά και την πρώτη θέση για τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με το «My number οne» τέσσερα χρόνια μετά, ο πάλαι ποτέ παρτενέρ της έμεινε πίσω, βαδίζοντας σε έναν δικό του δρόμο, πολύ λιγότερο λαμπερό και επιτυχημένο.

Ο Νίκος Παναγιωτίδης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1978 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Ελληνες γονείς. Εκεί μεγάλωσε κάνοντας παρέα ως επί το πλείστον με άλλα Ελληνόπουλα της ομογένειας. Μεταξύ αυτών ήταν η Έλενα Παπαρίζου και ο πρώην σύντροφός της Τόνι Μαυρίδης.

Οι τρεις τους υπήρξαν φίλοι από παιδιά και μεγαλώνοντας πήραν την απόφαση να συνεργαστούν κιόλας πάνω στη μουσική. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Antique to 1999, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στα charts, ειδικά μετά τη συμμετοχή τους στη Eurovision. Η Έλενα και ο Νίκος έτυχαν θερμής υποδοχής από το ελληνικό κοινό και μετακόμισαν στην Αθήνα, κάνοντας εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά της εποχής, βιώνοντας στιγμές πρωτόγνωρης δόξας. Έπειτα από μερικά χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν και στην επαγγελματική και φιλική τους σχέση «μπήκε μια άνω τελεία», όπως είχε δηλώσει τότε η Παπαρίζου. Εκείνη έμεινε στην Ελλάδα, εκείνος γύρισε στη Σουηδία.

Πέρυσι, 20 χρόνια μετά τη δημιουργία των Antique, οι δύο φίλοι και παλιοί συνεργάτες συναντήθηκαν ξανά, με την Έλενα να ποστάρει σχετικό «κλικ» στο Ιnstagram. «Μετρώντας λοιπόν όλες αυτές τις στιγμές αλλά και της μετέπειτα σόλο καριέρας μου, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ που είστε εδώ και τόσα χρόνια στο πλάι μου. Σας υπόσχομαι πως τα καλύτερα έρχονται, θα δουλέψω σκληρά για να ζήσουμε παρέα άλλες τόσες όμορφες στιγμές γεμάτες μουσική» έγραψε μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα