Αργος: 2.000 υπογραφές για να σωθεί κυπαρίσσι 150 ετών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑργος: 2.000 υπογραφές για να σωθεί κυπαρίσσι 150 ετώνΤετάρτη, Νοέμβριος 30, 2016 - 16:01

Εκστρατεία για τη διάσωση κυπαρισσιού, ηλικίας άνω των 150 ετών, έχει αρχίσει ομάδα πολιτών, που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τον Δήμο Αργους - Μυκηνών, ο οποίος προγραμματίζει την κοπή του δέντρου! Κάτοικοι και δήμος είναι στα μαχαίρια για το κυπαρίσσι, που στέκει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, μετά την κακοκαιρία του Οκτωβρίου πήρε έντονη κλίση, με κίνδυνο να πέσει. Ετσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην

κοπή του, κάτι που βρήκε αντίθετους πολλούς κατοίκους.

Η κίνηση πολιτών Αργους «Θέλουμε να σώσουμε το κυπαρίσσι», που έκανε πριν από λίγες ημέρες διαδικτυακό ντεμπούτο (www.facebook.com/argostree), ζητεί από τον δήμο να επανεξετάσει τη στάση του και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιστήριξη και τη διατήρηση του δέντρου, που δεσπόζει στο κέντρο του Αργους από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Οπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας: «Η νέα όψη της πόλης θα γίνει πλουσιότερη, αν εμπεριέχει το υπεραιωνόβιο αυτό έμβλημα και ζωντανό σύμβολο της κοινής μας Ιστορίας. Είναι το μόνο που έχει απομείνει από τον κήπο του αγωνιστή της επανάστασης Δημήτρη Καλλέργη».

Ο δήμος, πάντως, υποστηρίζει ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο για τη διάσωση του δέντρου, κάτι το οποίο κατέστη αδύνατο. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org, μαζεύοντας έως τώρα περίπου 2.000 υπογραφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα