Αρχίζει η δίκη για την πατρότητα του «Stairway to Heaven»

ΚΟΣΜΟΣΑρχίζει η δίκη για την πατρότητα του «Stairway to Heaven»Δευτέρα, Ιούνιος 13, 2016 - 16:48

Αύριο ξεκινάει σε δικαστήριο του Λος Αντζελες μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις λογοκλοπής στην ιστορία της μουσικής. Ο Τζίμι Πέιτζ και ο Ρόμπερτ Πλαντ (φωτό), ο κιθαρίστας και ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin, θα προσπαθήσουν ενώπιον του δικαστή να υπερασπιστούν την πατρότητα της μυθικής μπαλάντας τους «Stairway to Heaven».

Οι

Spirit, ψυχεδελικό συγκρότημα του Λος Αντζελες που είχε κερδίσει την αναγνώριση της μουσικής σκηνής αλλά όχι και διεθνή φήμη ανάλογη με εκείνη των Led Zeppelin, υποστηρίζουν ότι η χαρακτηριστική μελωδία της εισαγωγής του εμβληματικού αυτού τραγουδιού είναι δανεισμένη από το ορχηστρικό κομμάτι τους «Taurus», που κυκλοφόρησε το 1968, τρία χρόνια πριν από το τραγούδι των Zeppelin.

«Εάν ακούσετε τα δύο τραγούδια, μπορείτε κάλλιστα να κρίνετε και μόνος σας. Είναι μία πραγματική... δεν θα ήθελα να πω κλοπή» είχε δηλώσει ο Ράντι Καλιφόρνια, ο κιθαρίστας των Spirit σε μια συνέντευξή του λίγο πριν από τον θάνατό του το 1997 - δηλώσεις που περιλαμβάνονται στα δικόγραφα που κατατέθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα