ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η hi-tech κρύπτη του βαρόνου της κοκαΐνης στη Βάρκιζα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο «τρικ» του βαρόνου!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η hi-tech κρύπτη του βαρόνου της κοκαΐνης στη ΒάρκιζαΠαρασκευή, Δεκέμβριος 29, 2017 - 12:23

❱❱ Η ειδική ηλεκτρονική κρύπτη για την κόκα στο Volvo που χρησιμοποιούσε ο Μάρτιν, δεξί χέρι του καταζητούμενου Σέρβου «Εσκομπάρ»

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στο top 3 των μεγαλύτερων εμπόρων κοκαΐνης που δραστηριοποιούνται στην

Ευρώπη κατατάσσουν οι αστυνομικές Αρχές της γηραιάς ηπείρου τον Σέρβο «Ιβάν», ο οποίος αναζητείται μετά τη σύλληψη του... δεξιού του χεριού στη Βάρκιζα, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 150 κιλά καθαρής κόκας!

Ομως ο εντοπισμός και η σύλληψή του θεωρούνται ζήτημα ημερών. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα ίχνη του μυστηριώδους Σέρβου «Εσκομπάρ» έχουν εντοπιστεί σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης και οι κινήσεις του φαίνεται ότι έχουν χαρτογραφηθεί από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες. Σήμερα, η «Espresso» φέρνει στο φως μια αποκαλυπτική φωτογραφία από το αυτοκίνητο μάρκας Volvo με την ειδική ηλεκτρονική κρύπτη που χωρούσε 50 κιλά κοκαΐνης, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο στενός συνεργάτης του «Ιβάν», ο ομοεθνής του Μάρτιν, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα με επιχείρηση-αστραπή της Δίωξης Ναρκωτικών.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Σέρβου, οι έμπειροι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητό του, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι υπήρχε κρύπτη. Αλλωστε, είχαν στοιχεία ότι ο Μάρτιν (σε συνεννόηση με τον «Ιβάν») μετέφερε κοκαΐνη σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, κρυμμένη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, και πούλησε μέρος της σε εγκληματικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη διακίνηση. Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του τα στελέχη της Δίωξης κατάφεραν μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας να χαρτογραφήσουν τα ταξίδια που πραγματοποίησε, ώσπου να φτάσει στη Βάρκιζα και να αποθηκεύσει κοκαΐνη βάρους 381 κιλών στο πολυτελές διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο «Ιβάν».

Οπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ξηλώσουν ολόκληρο το πορτμπαγκάζ του οχήματος, για να ανακαλύψουν κάτω από τα πίσω καθίσματα την κρύπτη, η οποία άνοιγε μόνο όταν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο! Στρίβοντας όλο αριστερά το τιμόνι και κατεβάζοντας το παράθυρο του οδηγού, αποκαλυπτόταν ένας μοχλός που «σήκωνε» με ηλεκτρονικό τρόπο την κρυψώνα, στην οποία μπορούσε να χωρέσουν έως 50 κιλά κοκαΐνης.

Τον «Ιβάν» και τον Μάρτιν αναζητούσαν εδώ και χρόνια οι ισπανικές, οι γαλλικές αλλά και οι γερμανικές Αρχές, καθώς είχαν στοιχεία που τους συνέδεαν με μεγάλα φορτία κοκαΐνης, τα οποία κατέληγαν σε ευρωπαϊκές πιάτσες ναρκωτικών. Ομως αυτό που δεν κατάφεραν οι υπηρεσίες των συγκεκριμένων χωρών το κατάφερε έπειτα από συστηματική έρευνα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα