ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Ο ηθοποιός Γ. Σμυρναίος, νεκρός για μέρες στο διαμέρισμά του

18:59 5/4/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Ο ηθοποιός Γ. Σμυρναίος, νεκρός για μέρες στο διαμέρισμά τουΠαρασκευή, Απρίλιος 5, 2019 - 18:59

❱❱ Η τραγική σύμπτωση με τον θάνατο του Διονύση Παπαγιαννόπουλου
❱❱ Τον ηθοποιό Γιάννη Σμυρναίο βρήκε ο αδελφός του

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Νεκρός για μία ολόκληρη εβδομάδα στο σπίτι του, στην πλατεία Κολιάτσου και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, βρισκόταν ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς των δεκαετιών ’70 και ’80, ο Γιάννης Σμυρναίος.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, προχθές το πρωί, για να σπάσει την πόρτα του

διαμερίσματός του, στην οδό Σερίφου, και να τον βρει να κείτεται νεκρός στο δωμάτιό του... Είχε «φύγει» από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον αδελφό του Γιώργο, ο οποίος μία εβδομάδα νωρίτερα είχε περάσει από το διαμέρισμα, δεν είχε βρει τον αδελφό του και του είχε αφήσει μια σακούλα με τρόφιμα έξω από την πόρτα. Επί μία εβδομάδα του τηλεφωνούσε, χωρίς να καταφέρει να τον βρει, κι έτσι προχθές πήγε στο σπίτι του. Οταν διαπίστωσε ότι η σακούλα με τα τρόφιμα εξακολουθούσε να βρίσκεται έξω από το διαμέρισμα, κάλεσε την Αστυνομία... Και οι γείτονες, πάντως, είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, λόγω της δυσοσμίας... Τραγική σύμπτωση; Ηταν Απρίλιος και πάλι, του 1984, όταν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είχε βρεθεί και εκείνος νεκρός στο διαμέρισμά του στη διασταύρωση Σούτσου και λεωφόρου Αλεξάνδρας, ύστερα από τρεις μέρες που κειτόταν νεκρός στο πάτωμα.

«Για μία εβδομάδα ο Γιάννης είχε φύγει από τη ζωή και κανείς μας δεν το ήξερε. Ο αδερφός του, ο Γιώργος Σμυρναίος, ανώτατος δικαστικός, τον αναζήτησε και τελικά διαπιστώθηκε ότι ο Γιάννης ήταν νεκρός μέσα στο σπίτι του. Ηταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και ηθοποιός με ήθος, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί. Κυρίως, όμως, μας έδενε φιλία» λέει στην «Espresso» συγκινημένος ένας από τους παλιούς φίλους και συναδέλφους του, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε τη δυσάρεστη είδηση στο facebook. Ο σπουδαίος ηθοποιός έμενε μόνος του στο διαμέρισμά του στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου, καθώς δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η καριέρα του

Το όνομά του ίσως να μη λέει πολλά στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, από το 1967 υπηρέτησε την υποκριτική τέχνη σε όλα τα είδη της. Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1940, ο Γιάννης Σμυρναίος σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και κατάφερε να σταθεί επάξια δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Νίκος Ξανθόπουλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Βουτσάς και Αλέκος Αλεξανδράκης. Η πρώτη θεατρική εμφάνισή του ήταν στην «Κυρία τού Μαξίμ» του Ζορζ Φεϊντό, με τον θίασο Ρηγόπουλου - Αναλυτή το 1967, ενώ στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Ο χαζομπαμπάς» με τον Νίκο Σταυρίδη. Το 1970 έπαιξε στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου, στη θρυλική ταινία «Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά». Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με τον θίασο Ρίζου - Χατζηχρήστου - Βογιατζή στο έργο «Αγάπη μου παλιόγρια», το οποίο είχε σπάσει ταμεία, για να συνεχίσει να παίζει μέχρι πριν από μερικά χρόνια στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη και του Σωτήρη Μουστάκα, οπότε αποσύρθηκε.

H κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 11.30, από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα