Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνάληψη ευθύνης για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας ΜητσοτάκηΤετάρτη, Φεβρουάριος 28, 2018 - 18:03

❱❱ Με ένα μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αυτοαποκαλούμενη «Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών - FAI/IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην επιχείρηση Zeus & Dione της Μαρέβας Μητσοτάκη στου Ψυρρή.

Με το ίδιο κείμενο ανέλαβε επίσης την ευθύνη για άλλες τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή στον

τηλεοπτικό σταθμό ART του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οι υπόλοιπες επιθέσεις την πατρότητα των οποίων ανέλαβαν οι συντάκτες της προκήρυξης είναι οι εμπρησμοί δύο αυτοκινήτων στο Περιστέρι και ενός οχήματος του Διπλωματικού Σώματος στον Νέο Κόσμο. Στην ανακοίνωση, που χαρακτηρίζεται από επιθετικό και απειλητικό ύφος, τονίζεται ότι οι επιθέσεις «πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιθετικής αναρχικής αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου», ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την αποστολή του τρομοδέματος που με την έκρηξή του προκάλεσε τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ενώ παράλληλα εκφράζεται συμπαράσταση σε αναρχικούς κρατουμένους στην Ιταλία και τη Χιλή.

Οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τους συγκεκριμένους στόχους και αφιερώνουν τις επιθέσεις στον «αναρχικό αιχμάλωτο πολέμου», όπως χαρακτηρίζουν τον κρατούμενο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κάνει απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τη Λάρισα στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα