Αυτός είναι ο «Ηρακλής» στο κόλπο με τι βίλες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑυτός είναι ο «Ηρακλής» στο κόλπο με τι βίλεςΠέμπτη, Δεκέμβριος 17, 2015 - 18:43

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των επτά μελών της εγκληματικής ομάδας που κατηγορείται για απάτες «μαμούθ» στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αθήνας, με αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών τους, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εισαγγελική διάταξη.

Πρόκειται για τη 45χρονη Ασημίνα Πενταράκη, τον 38χρονο Μάριο Σταγάκη, την 37χρονη Ελένη Μάργαρη, τον 58χρονο Βασίλειο Μιχαλόπουλο

από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και την 84χρονη μητέρα του Γεωργία Μάττα, που συνελήφθησαν στα μέσα Νοεμβρίου έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται ο 64χρονος παλιός γνώριμος των Αρχών Σταύρος Παναγιωτόπουλος, γνωστός και ως «Φαντομάς» ή «Πεταλούδας», και ο 53χρονος Γιώργος Καλογεράκος.

Οπως είχε αποκαλύψει σε δύο πρωτοσέλιδά της η «Espresso», σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, απλή συνέργεια σε απάτη, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, ψευδή καταμήνυση, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τα μέλη της σπείρας αφενός παραπλανούσαν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και αφετέρου τους υποψήφιους αγοραστές. Ετσι, από τις «μαϊμού» αγοραπωλησίες πολυτελών κατοικιών στη Βούλα και στο Ψυχικό κατόρθωσαν να αποκομίσουν κέρδη που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ!

Σειρά πλαστογραφιών

Κομβικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα φέρεται ότι είχαν η 45χρονη άεργη Ασημίνα Πενταράκη, η οποία προσέγγιζε τους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών ως επαγγελματίας μεσίτρια με «ευρύ κύκλο επαφών» και κατόρθωνε να αποκτήσει πρόσβαση σε τίτλους ιδιοκτησίας και τοπογραφικά, αλλά και ο 64χρονος Σταύρος Παναγιωτόπουλος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο παρελθόν στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής των ομολόγων από την Εθνική Τράπεζα, αλλά και σε σειρά πλαστογραφιών και αντίστοιχων απατών.

Ρόλος του Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν να υποδύεται τον ιδιοκτήτη των ακινήτων για να εξαπατά τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αποσπώντας μεγάλες προκαταβολές. Μεταξύ των θυμάτων της σπείρας ήταν επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας γνωστός δικηγόρος του Πειραιά και ένας υποψήφιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Keywords
Αναζητήσεις
μαριοσ σταγακησ δικηγοροσ,
Τυχαία Θέματα