Αυτοκτόνησε η 23χρονη τρανς Εμιλυ Βουκελάτου

14:08 8/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΙδρυτικό μέλος της ομάδας Colour YouthΑυτοκτόνησε η 23χρονη τρανς Εμιλυ ΒουκελάτουΠαρασκευή, Ιούλιος 8, 2016 - 14:08

Σαν κεραυνός έπεσε στην ελληνική τρανς κοινότητα, καθώς και στην ομάδα νέων Colour Youth (για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την υποστήριξη των ομοφυλοφίλων κ.τ.λ.) η αυτοκτονία της 23χρονης Εμιλυς Βουκελάτου, ενώ συγκλονιστικά είναι τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα που ανέβασαν στο facebook

η αδελφή της Χριστιάνα και η μητέρα της Κωνσταντίνα.

Η 23χρονη τρανς έβαλε τέλος στη ζωή της την 1η Ιουλίου, ενώ μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου, είχε συνοδεύσει τον πατέρα της στην τελευταία κατοικία του. «Η δίδυμη αδερφή μου ήταν μία μικρή ηρωίδα, που καθημερινά πάλευε με την τρανσφοβία, τον σεξισμό, τον μισογυνισμό και την κακία του κόσμου, που δεν άντεχε την υπέροχη διαφορετικότητά της. Ο,τι και να γράψω για αυτήν, δεν θα μπορούσα ποτέ να χωρέσω σε λέξεις το μεγαλείο της ψυχής σου, του μυαλού σου, της δύναμής σου και της ομορφιάς σου» έγραψε η αδελφή της και συνέχισε: «Δεν θέλω συλλυπητήρια, θέλω όλοι εσείς εκεί έξω να αγαπάτε τόσο πολύ τα “διαφορετικά” παιδιά, έτσι ώστε μία μέρα όλοι αυτοί που επί χρόνια την κακοποιούσαν και την τραμπούκιζαν να μην μπορούν να αναπνεύσουν από την πολλή αγάπη. Αυτή πρέπει να είναι η τιμωρία τους. Ξέρω ότι η απόφασή σου ήταν 100% συνειδητή και ξέρω ότι πάλεψες μέχρι την τελευταία στιγμή για να κρατηθείς στη ζωή, αλλά η “αρρώστια” σου, όπως εσύ την αποκαλούσες, σου προκαλούσε μόνο πόνο».

Τα λόγια της μητέρας

Η μητέρας της 23χρονης έγραψε για το «άγονο, ξένο και εχθρικό τοξικό έδαφος όπου πάνε να γεννηθούν και να αναπτυχθούν λουλούδια ομορφιάς και ελευθερίας. Κι εμείς, αντί να ξεριζώσουμε τα ζιζάνια, υπολογίζουμε με προσευχές στη δύναμη του λουλουδιού να αντισταθεί. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τον κήπο».

Η Εμιλυ Βουκελάτου υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Colour Youth, που εξελίχθηκε μέσα σε λίγα χρόνια σε μία από τις πιο δραστήριες οργανώσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων, ενώ κάποιοι από τους αγώνες της δικαιώθηκαν, όπως η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.
Αμέσως μετά το απονενοημένο διάβημά της, το προφίλ της νεαρής στο facebook άλλαξε όνομα και έγινε Remembering Emily Voukelatou.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Keywords
Αναζητήσεις
εμιλυ βουκελατου βιογραφικο, εμιλυ βουκελατου καταγωγη
Τυχαία Θέματα