Sex, drugs & rock 'n' roll για τα «παιδιά» του «σουλτάνου»

17:38 4/4/2018 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣSex, drugs & rock 'n' roll για τα «παιδιά» του «σουλτάνου»Τετάρτη, Απρίλιος 4, 2018 - 17:38

❱❱ Φωτογράφος με το επίθετο Ερντογάν αποκαλύπτει πώς εκτονώνεται η καταπιεσμένη νεολαία της Τουρκίας

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Ναρκωτικά, πορνεία, κυνομαχίες και underground sex parties αποτελούν μερικούς μόνο από τους τρόπους εκτόνωσης της νεολαίας στην Τουρκία, που δείχνει να ασφυκτιά από το καταπιεστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το ηδονιστικό ντελίριο των γειτόνων κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό ένας άλλος Ερντογάν, ο 26χρονος κουρδικής καταγωγής Καγκντάς Ερντογάν, μέλος του SO Collective, ενός ανώνυμου ανεξάρτητου πρακτορείου που ιδρύθηκε το 2013 από φωτορεπόρτερ οι οποίοι ανήκουν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- στη μαύρη λίστα των Αρχών και έχουν περιθωριοποιηθεί από τα κρατικά media.



Ο ίδιος επέλεξε να διεισδύσει στα άδυτα του Γκαζί, που θεωρείται κουρδικό «οχυρό» της Κωνσταντινούπολης. Εκεί κατάφερε σιγά σιγά να αποκτήσει πρόσβαση στις κλίκες του υποκόσμου και να απαθανατίσει τον τρόπο με τον οποίο εξεγείρονται στον καταπιεστικό συντηρητισμό της σύγχρονης Τουρκίας.

«Η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, οι κυνομαχίες και οι διαδηλώσεις φαίνονται με την πρώτη ματιά διαφορετικές δραστηριότητες, όμως έχουν όλες την ίδια ρίζα, το ίδιο κίνητρο. Η Τουρκία έχει δώσει βήμα σε συγκεκριμένες ιδεολογίες. Οσοι έχουν αντίθετη άποψη διασύρονται. Οδηγούνται στη νύχτα. Αυτό φωτογραφίζω» λέει αναφορικά με την έκθεσή του στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Circulations, που γίνεται στο Παρίσι.

Το συντηρητικό image

Ο Ερντογάν άρχισε να πηγαίνει σε πάρτι στο Γκαζί, όπου ζευγάρια και πολλές φορές ομάδες ατόμων έκαναν ανοιχτά σεξ μπροστά σε όλους. Για εκείνον δεν είχε σημασία αν επρόκειτο για ετεροφυλόφιλα ή για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το σημαντικό ήταν η ανάγκη τους για επίδειξη μπροστά στον φωτογραφικό φακό του. «Στη σύγχρονη Τουρκία οποιοσδήποτε με περιθωριοποιημένο σεξουαλικό προσανατολισμό είναι υποχρεωμένος να κρύβει τη σεξουαλικότητά του. Μου επιτράπηκε να δω πράξεις που έρχονταν σε αντίθεση με το συντηρητικό image της Κωνσταντινούπολης. Με εμπιστεύτηκαν αρκετά για να μου ανοιχτούν μπροστά στην κάμερα» λέει ο ίδιος.

Ο Ερντογάν αποφυλακίστηκε τον περασμένο μήνα με εγγύηση, εν αναμονή της δίκης του με την κατηγορία της παράνομης φωτογράφισης κυβερνητικού κτιρίου κοντά στο στάδιο της Φενερμπαχτσέ πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα