«Oχι» στην αίτηση για εξαίρεση των εισαγγελέων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Oχι» στην αίτηση για εξαίρεση των εισαγγελέωνΤετάρτη, Νοέμβριος 14, 2018 - 17:18

❱❱ Απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις του συζύγου της Ράικου για τη Novartis

Δεν προκύπτουν ευθύνες για τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά τη Novartis στα πρόσωπα της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη που χειρίζονται την έρευνα, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους

οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης των εισαγγελικών λειτουργών που διενεργούν την έρευνα, την οποία είχε υποβάλει ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης, αποδίδοντάς τους τη διαρροή του ονόματός του, που περιλαμβάνεται στη λίστα με γιατρούς οι οποίοι έχουν λάβει εμβάσματα από τη φαρμακοβιομηχανία.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι δεν διαπιστώνεται πως η επίμαχη διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε από τη φαρμακοβιομηχανία στο πλαίσιο ομαδικής μελέτης ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς έγινε από τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς.

Και αυτό καθώς, κατά την εισαγγελέα, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου, όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

«Πάγωμα» της έρευνας

Την ίδια ώρα, όμως, και ενώ δείχνει να έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος της αίτησης εξαίρεσης που απειλούσε με «πάγωμα» την έρευνα της Νοvartis, νέο εμπόδιο δυναμιτίζει την υπόθεση. Η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας, την οποία έχει υποβάλει το ζεύγος Ράικου - Καρνέζη, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς, διαβίβασε αντίγραφα της αγωγής στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να αποφανθεί το αρμόδιο συμβούλιο εάν θα πρέπει να μπει φρένο στην έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι εφέτες καλούνται να κρίνουν αν πρέπει να σταματήσει η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος που αφορά τον Λάζαρο Καρνέζη μέχρι να συζητηθεί η επίμαχη αγωγή σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, η οποία έχει προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Oχι,Ochi