Big Brother: Eίναι θέμα χρόνου οι παίκτες να φάνε τις… σάρκες τους

Εκρηκτικό μείγμα η συνύπαρξη ομοφυλοφίλων, μεταναστών, ομοφοβικών, sexy μοντέλων, εθνικιστών και τραγουδιστριών.

Φαίνεται πως διψάει για… αίμα ο «Big Brother» της νέας εποχής στον Σκάι! Το άγριο reality επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του από τον ΑΝΤ1, βάζοντας πάλι τους Ελληνες τηλεθεατές στη διαδικασία να κοιτάξουν από την κλειδαρότρυπα την καθημερινότητα 17 ανθρώπων, οι οποίοι -αν κρίνουμε από αυτά που είδαμε στην πρεμιέρα της εκπομπής το βράδυ του Σαββάτου- είναι μάλλον θέμα χρόνου

να σχηματίσουν κλίκες και να αρχίσουν να τρώνε τις… σάρκες τους!

Κάποιοι θέλουν διακαώς το έπαθλο των 100.000 ευρώ, άλλοι ψάχνουν τη δημοσιότητα που θα τους ανοίξει πόρτες φήμης και εύκολου κέρδους, και ο Σκάι μάλλον ονειρεύεται να κατακτήσει ξανά τα (χαμένα από την εποχή του πρώτου «Survivor») νούμερα τηλεθέασης που θα τον οδηγήσουν εκ νέου στην κορυφή του πίνακα της Nielsen.

H πρεμιέρα του «καλύτερου παιχνιδιού στον κόσμο», όπως το χαρακτήρισε ατυχώς ο (εμφανώς άπειρος και ταυτόχρονα άχρωμος, άοσμος και άγευστος) οικοδεσπότης του Χάρης Βαρθακούρης, δεν ήταν live. Όπως είχε γίνει γνωστό μία μέρα νωρίτερα, οι ιθύνοντες της παραγωγής αποφάσισαν να τη μαγνητοσκοπήσουν ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω της απειρίας του παρουσιαστή σε ζωντανά προγράμματα. Στο πλευρό του βρέθηκε, φυσικά, ο πολύ έμπειρος Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος επέστρεψε στο γυαλί έπειτα από απουσία πολλών ετών και αρκετές προσωπικές του περιπέτειες, δίνοντας τα «φώτα» του στον νέο παρουσιαστή του προγράμματος που έκανε ο ίδιος γνωστό στην Ελλάδα πριν από δύο δεκαετίες. Ταυτόχρονα όμως τον έκανε να φαίνεται ακόμη πιο ακατάλληλος και ανέτοιμος γι’ αυτόν τον ρόλο, καθώς μόνο οι to the point παρεμβάσεις του Ανδρέα με σχόλια και ερωτήσεις στους παίκτες έκαναν το πρόγραμμα να… τσουλάει κάπως και τους τηλεθεατές να μη βαριούνται. Ο Μικρούτσικος βέβαια ξέρει τη δουλειά του καλά. Κι ας φαινόταν λίγο έξω από τα νερά του το βράδυ του Σαββάτου…

Το παζλ

Στον… βωμό της θεαματικότητας, οι ιθύνοντες της παραγωγής του «Big Brother» έβαλαν τα δυνατά τους στο casting, συνθέτοντας ένα παζλ ανθρώπων, οι οποίοι σε συνθήκες εγκλεισμού θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλες συγκρούσεις, ελπίζουμε μόνο λεκτικές… Το μενού έχει τα πάντα: ομοφυλόφιλους, παιδιά μεταναστών, ομοφοβικούς, κορίτσια με δωδεκάποντα, αγόρια με six pack, εθνικιστές, μοντέλα, τραγουδίστριες, αγρότισσες, παίκτριες πόκερ, μέχρι και δίδυμα αδέλφια, όλοι τους, εκρηκτικές προσωπικότητες, που σε συνδυασμό φτιάχνουν μια… βόμβα!

Μια πρώτη γεύση πήραμε από το βίντεο του 31χρονου Κρητικού barman Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος δήλωσε σχεδόν με αποστροφή ότι δεν μπορεί να συναναστρέφεται γκέι, καθώς «τρίβονται και σαλιαρίζουν». Κι όμως, η καλή παραγωγή του «Μεγάλου Αδελφού» φρόντισε να ρίξει στην «αρένα» όχι έναν, αλλά δύο γκέι παίκτες: τον 18χρονο make up artist και YouTuber Θέμη Κανέλλο, ο οποίος άφησε στήλη άλατος τους περισσότερους συμπαίκτες του (όσο και να το έπαιξαν άνετοι μόλις τον είδαν) λόγω της εκκεντρικής εμφάνισης του, και τον 37χρονο Νικόλα Παπαπαύλου, που δηλώνει ακτιβιστής για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και επαγγελματικά διαχειρίζεται ακίνητα για γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης.

Ο τελευταίος ήρθε σχεδόν αμέσως σε μια πρώτη αντιπαράθεση με τον 46χρονο πρώην αντιδήμαρχο Σκύδρας Χρήστο Μακρίδη, ο οποίος στο βίντεό του για το «Big Brother» δήλωσε… τσεκουράτα πως δεν θέλει τους μετανάστες στην Ελλάδα. Κι όμως, ο Σκάι φρόντισε να βάλει στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» τον 24χρονο Jay Prodam από το Μπανγκλαντές, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ινδικού εστιατορίου στην Αθήνα, την 23χρονη Ραΐσα Κόντι από την Αλβανία, η οποία δήλωσε πως θέλει να ερωτευτεί στο παιχνίδι και να γίνει τραγουδίστρια, και την 37χρονη Ραμόνα Μοροσάνου, που εργάζεται ως beauty artist και φωτομοντέλο και αποτελεί κατά γενική ομολογία την πιο εντυπωσιακή γυναίκα στο νέο reality.

Στις εκκεντρικές προσωπικότητες της «νέας εποχής» του άγριου reality κατατάσσονται επίσης ο 36χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Πυργίδης, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως πήγε στο «Big Brother» για να προκαλέσει το… χάος, η 35χρονη επαγγελματίας παίκτρια πόκερ Χριστίνα Ορφανίδου, που έκανε γνωστό πως της αρέσουν οι μικρότεροι άντρες, και η 31χρονη Αφροδίτη Γεροκωνσταντή, η οποία έχει μεγαλώσει στη Νότια Αφρική, είναι ηθοποιός στο επάγγελμα, αλλά και γυμνό plus size μοντέλο στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στη λίστα των παικτών υπάρχουν επίσης η τραγουδίστρια Σοφία Δανέζη, ο personal trainer Ζακ Ιωαννίδης, η σέξι αγρότισσα Ράνια Καραγιάννη, ο πρώην kick boxer Δημήτρης Κεχαγιάς, ο πολιτικός μηχανικός Γρηγόρης Τσεκούρας και η δικηγόρος Αννα-Μαρία Ψυχαράκη. Τέλος, υπάρχουν και οι δίδυμοι παίκτες Χρήστος και Παναγιώτης Βαρουξής, μόνο που οι συμπαίκτες τους ξέρουν μέχρι στιγμής πως είναι μόνο ένας…

«Έπαιζε» μόνο του και δεν σάρωσε

Το «Big Brother» έπαιξε χωρίς αντίπαλο, αλλά δεν… σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, η πρεμιέρα του reality σημείωσε τηλεθέαση 27,8% στο γενικό σύνολο και 29,8% στο δυναμικό κοινό.

Απώλειες

Δεδομένου ότι είναι η εκπομπή που έκοψε πρώτη το… νήμα της νέας τηλεοπτικής περιόδου, παίζοντας επί της ουσίας χωρίς ανταγωνισμό, Σάββατο βράδυ και με τα μαγαζιά κλειστά μετά τα μεσάνυχτα, θα μπορούσε να πει κανείς πως κατέγραψε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, που όμως ενδέχεται να έχει μεγάλες απώλειες όταν θα μπουν στην… αρένα οι μεγάλοι αντίπαλοι, όπως το «GNTM».

Το show κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πάνω από το 25%, ενώ η υψηλότερη επίδοση σε τέταρτο ήταν 33,7%.

Ξάδελφος της Παπαρίζου η «φωνή»

Ο «Big Brother» είναι συγγενής της Ελενας Παπαρίζου. Συγκεκριμένα, η φωνή του «Μεγάλου Αδελφού» ανήκει στον Γιάννη Ράμο, πρώτο ξάδελφο της μοναδικής Ελληνίδας που κέρδισε τη Eurovision.

H φωνή του Ράμου θα ακούγεται να δίνει οδηγίες, να κάνει παρατηρήσεις και να ανακοινώνει τιμωρίες για τους παίκτες του reality.

Ο Γιάννης Ράμος και η Ελενα Παπαρίζου έχουν στενή σχέση και μάλιστα συνεργάστηκαν και επαγγελματικά στο «The Voice». Όπως είχαν αποκαλύψει μάλιστα στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά, τον περασμένο Δεκέμβριο, αν και είναι πολύ αγαπημένοι, όταν συνυπήρξαν στο show του Σκάι, δεν ήταν λίγες οι φορές που τσακώθηκαν, κυρίως για την επιλογή των τραγουδιών των διαγωνιζομένων.

Keywords
big brother, big, brother, θεμα, brother, big, the voice, ΑΝΤ1, survivor, nielsen, live, ιθύνοντες, ελλαδα, παζλ, αθηνα, beauty, size, kick, boxer, eurovision, ελενα, voice, νουμερα τηλεθεασης, leslie nielsen, κλειστα επαγγελματα, eurovision 2012, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ελληνικο ανδρικο casting , τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, νανα καραγιαννη, τελος του κοσμου, eurovision 2013, ξανα, δυνατα, τηλεθεαση, βιντεο, γκει, ακινητα, αλβανια, αφρικη, αφροδιτη, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, προγραμμα, σκαι, αγριο, αιμα, ακτιβιστης, αννα, απειρος, βραδυ, γευση, γινει, γρηγορης, γυαλι, διδυμα, διδυμοι, δυναμικο, ελενα, ευρω, εποχη, ετων, η φωνη, ιθύνοντες, ιωαννιδης, κεχαγιας, μηχανικος, μοντελα, μαρια, νημα, νοτια αφρικη, παντα, παιδια, παζλ, πινακες, ποκερ, πορτες, προγραμματα, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, σοφια, σπιτι, σχολη καλων τεχνων, σχολια, τραγουδιστρια, φυσικα, φωνη, χαος, χρηστος, χριστινα, αντρες, αγορια, ανηκει, beauty, boxer, δημητρης, δικαιωματα, ερωτησεις, kick, nielsen, παιχνιδι, size
Τυχαία Θέματα