«Ξήλωναν» μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Λάρισα

17:07 2/11/2013 - Πηγή: TNSite
Έναν τόνο χαλκού, κλεμμένο από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, είχαν κρυμμένο σε φορτηγό κάτω από τσουβάλια κρεμμυδιών δύο Ρομά ηλικίας 42 και 34 ετών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Λάρισα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας προχτές το βράδυ κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν

οι συλληφθέντες, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από 37 τσουβάλια κρεμμυδιών, 13 τσουβάλια, τα οποία περιείχαν χαλκό σε πλάκες και πηνία, συνολικού βάρους 935 κιλών, από οκτώ 8 μετασχηματιστές της ΔΕΗ Λάρισας.

Η συνολική ζημία που υπέστη η ΔΕΗ από την κλοπή των μετασχηματιστών ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ, ενώ προκλήθηκαν παρενέργειες στην ομαλή ηλεκτροδότηση του δικτύου της και επισφαλείς καταστάσεις για τους εργαζομένους στα συνεργεία της.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 28-10-2013 έως απογευματινές ώρες της 31-10-2013 αφαίρεσαν μέρος της ποσότητας χαλκού από τέσσερις τουλάχιστον μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.

Η ποσότητα χαλκού κατασχέθηκε και θα αποδοθεί σε εκπρόσωπο της ΔΕΗ Λάρισας. Επίσης, κατασχέθηκαν το φορτηγό αυτοκίνητο του δράστη, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και τα τσουβάλια με τα κρεμμύδια, συνολικού βάρους 520 κιλών, ως προϊόντα κλοπής, καθώς οι δράστες δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 42χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε χωρίς άδεια.

Σημειώνεται ότι, από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, εξιχνιάστηκαν από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, 13 περιπτώσεις κλοπών ποσοτήτων χαλκού, εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στις κλοπές καλωδίων χαλκού παροχών και μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ, συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα για κλοπές καλωδίων και τμημάτων χαλκού και κατασχέθηκαν συνολικά 2.834 κιλά χαλκού και (1.142) μέτρα καλωδίων χαλκού.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στο συγκεκριμένο πεδίο εγκληματικής δραστηριότητας θα συνεχιστούν, σε όλες τις περιοχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα