Βραχνάς οι κομμένοι στον Παναθηναϊκό

09:08 12/8/2013 - Πηγή: TNSite
Μία εβδομάδα πριν τη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει λύση με τους επτά παίκτες που δεν υπολογίζονται, αλλά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στα τελευταία φιλικά είναι ενθαρρυντική, αν και δεν έχει συνοδευτεί από νίκες (0-0 με Λάτσιο, 2-0 από Νόριτς), ενώ την αισιοδοξία για καλύτερες εμφανίσεις

τονώνουν οι μεταγραφές που απομένουν, αλλά και η σταδιακή (καλύτερη) ένταξη των νεοαποκτηθέντων, αλλά και του τραυματία Χάρη Μαυρία.

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί βραχνά για τον Παναθηναϊκό και να αποτελεί βαρίδιο για τον προϋπολογισμό του. Ο λόγος για τους επτά παίκτες που είναι εκτός πλάνων και μην έχοντας καταφέρει να βρουν ομάδα παραμένουν στο ρόστερ. Τοτσέ, Βιτόλο, Κουίνσι, Σο, Πίντο, Βελάσκες και Φορναρόλι παραμένουν στο δυναμικό της ομάδας και «βαραίνουν» τον προϋπολογισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να βρουν ομάδα. Είτε γιατί έχουν πολύ υψηλά συμβόλαια και οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι αδυνατούν να τα καλύψουν ή οι ίδιοι δεν θέλουν να μειώσουν το κασέ τους είτε γιατί βάσει της απόδοσής τους την περασμένη σεζόν ή και τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον.

Αν συνυπολογιστούν τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν για την ερχόμενη σεζόν αυτοί οι παίκτες (Βιτόλο, Τοτσέ, Κουίνσι και Σο είναι υψηλόμισθοι) μαζί με την εφορία επιβαρύνουν με περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ την ΠΑΕ, ήτοι το μισό ίσως και μεγαλύτερο μπάτζετ.

Ο Νίκος Νταμπίζας εντείνει την προσπάθεια για να βρει ομάδα στους προαναφερθέντες ή έστω μια φόρμουλα για να αποδεσμευτούν, αν και για το τελευταίο απαιτούνται χρήματα για αποζημιώσεις και το ρευστό δεν περισσεύει. Ελπίδα είναι προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να ρίξουν τις απαιτήσεις τους ή να βρουν προτάσεις της τελευταίας στιγμής.

Με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται ορατό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κάποιων εκ των κομμένων, αφού έτσι έχει αποφασιστεί να είναι ο σχεδιασμός. Αν, ωστόσο, δεν βρεθεί μία λύση για την αποδέσμευσή τους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποιοι εξ αυτών (π.χ. Τοτσέ) θα χρησιμοποιηθούν ή ενδεχομένως να κληθούν για συζητήσεις και αναπροσαρμογή συμβολαίων. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υποχρεώσει τους παίκτες αυτούς να προπονούνται ξεχωριστά από την ομάδα όλη τη σεζόν, εφόσον παραμείνουν στο δυναμικό του.

Αναμονή για Πράνιτς και Ντιαρά

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για τον Ντάνιελ Πράνιτς. Η διοίκηση της Σπόρτινγκ θέλει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων και φυσικά θα ήθελε να ξεφορτωθεί έναν παίκτη που κοστίζει ετησίως 700.000 ευρώ χωρίς την εφορία. Όμως δεν δέχεται να τον πληρώσει 500.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος και οι επαφές θα συνεχιστούν. Ο Παναθηναϊκός περιμένει την ελευθέρας του παίκτη προσφέροντας 350.000 το χρόνο, αλλά πιθανώς να μην παίζει μόνος του, καθώς ίσως προκύψει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για τον Κροάτη μέσο.

Όσον αφορά στον Μαχαμαντού Ντιαρά, ελπίζει να κερδίσει συμβόλαιο και πάλι με τη Φούλαμ, αλλά θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε κατάσταση να προσφέρει στις εξετάσεις που θα υποβληθεί. Ο Παναθηναϊκός περιμένει μήπως εγκαταλείψει το όνειρο αυτό ο μεσοαμυντικός από το Μάλι και δεχτεί να έρθει στην Ελλάδα αλλά με τον όρο να πληρώνεται ανά συμμετοχή.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα