Τα 30 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο!

13:12 9/12/2012 - Πηγή: TNSite

Αυτά ψηφίστηκαν στο MSN Travel ως τα 30 πιο όμορφα πράγματα του πλανήτη μας... Το πιο ωραίο αυτοκίνητο: Το 2009, 20 διάσημοι σχεδιαστές αυτοκινήτων επέλεξαν το Citroen DS ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ο Τζορτζέτο Τζουτζιάρο, μέλος της επιτροπής, βραβευμένος ως ο σημαντικότερος σχεδιαστής αυτοκινήτων του 20 αιώνα, δήλωσε: "Το Citroen DS είναι το μοναδικό παράδειγμα ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε πραγματικά πρωτοποριακά". Το σχεδίασε ο Ιταλός Φλαμίνιο Μπερτόνι και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 προκαλώντας μεγάλη αίσθηση. Μπορείτε να το δειτε σε αρκετά μουσεία αυτοκινήτου ανά τον κόσμο.

Το πιο ωραίο γυμνό: Λυπούμαστε, αλλά όχι, οι φωτογραφήσεις του Playboy δεν παίρνουν μέρος. Ψάχνουμε πράγματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Κι έτσι καταλήγουμε στο πιο διάσημη παρουσίαση του αντρικού σώματος που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο Βαζάρι, ιστορικός τέχνης του 16ου αιώνα έγραψε: ¨Όποιος έχει δει το συγκεκριμένο έργο, δεν χρειάζεται να δει άλλο γλυπτό, είτε στην εποχή μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου". Το άγαλμα του Δαβίδ που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος ολοκληρώθηκε το 1504, μετά από τρία χρόνια δουλειάς. Θα το βρείτε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Το πιο ωραίο νησί: Αγαπημένος προορισμός πολλών διασήμων, το νησί Μπόρα Μπόρα αποτελεί μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας. Περιτριγυρίζεται από λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ στο κέντρο του υψώνεται ένα αδρανές ηφαίστειο.

Ο πιο ωραίος μοντέρνος πίνακας: Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής του κόσμου είναι το No 5, 1948 του Τζάκσον Πόλοκ. Αλλά τα χαρακτηριστικά του έργα δεν βρίσκουν απήχηση σε όλους τους φιλότεχνους, όπως συμβαίνει πιθανότατα με τα έργα του Γκούσταβ Κλιμτ. Το πορτραίτο της Adele Bloch-Bauer I, έργο του 1907 πουλήθηκε για 135 εκ. δολάρια και είναι το τρίτο πιο ακριβό του κόσμου. Μπορείτε να το δείτε στη Neue Galerie της Νέας Υόρκης.

Το πιο ωραίο πτηνό: Το κετσάλ αποκαλείται ως το πιο όμορφο πουλί του κόσμου και δεν θα διαφωνήσουμε. Την εποχή της αναπαραγωγής του, το αρσενικό αποκτά δύο έντονα χρωματισμένες ουρές που φτάνουν σε μήκος ενός μέτρου. Αλλά αυτά τα σπάνια πτηνά έχουν πανέμορφα μπλε, πράσινα και κόκκινα χρώματα όλο το χρόνο. Το κετσάλ ζει στα ορεινά, τροπικά δάση της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως στη Γουατεμάλα και την Κόστα Ρίκα, όπου τιμούνται από την εποχή των Μάγιας και των Αζτέκων.

Το πιο ωραίο άγαλμα: Περιγράφεται ως "το αποκορύφωμα εκατοντάδων ετών του πολιτισμού", "ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία της τέχνης" και ως απόδειξη της "σπίθας της Θείας Παρουσίας σε κάθε μορφή ζωής". Η Νίκη της Σαμοθράκης, άγαλμα του δεύτερου αιώνα προ Χριστού, προς τιμήν της Θεάς Νίκης, είναι ένα από τα πι περίφημα γλυπτά όλων των εποχών και εκτίθεται στην πιο περίοπτη θέση του Λούβρου, στο Παρίσι.

Το πιο ωραίο κάστρο: Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς το ποιο κάστρο είχε στο νου της η Ντίσνεϊ όταν κατασκεύαζε τα θεματικά της πάρκα. Μα φυσικά το Νοϊσβάινσταϊν του Λουδουβίκου του Β' της Βαυα
Keywords