Στις παραλίες της Θεσσαλονίκης στρέφονται οι Θεσσαλονικείς

17:15 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Περισσότερος κόσμος αναμένεται το καλοκαίρι στις ακτές του νομού Θεσσαλονίκης, τόσο στις περιοχές της Περαίας και της Επανομής όσο και σε εκείνες του Σταυρού και της Ασπροβάλτας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα μηνύματα που καταφτάνουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις ανακοινώσεις των ξενοδόχων και του Ελληνικού
Οργανισμού Τουρισμού.

Με δεδομένη, μάλιστα, και την οικονομική κρίση, είναι πολύ πιθανό οι κάτοικοι της πόλης να επιλέγουν συχνότερα τις πλησιέστερες ακτές για καθημερινές εξορμήσεις στη θάλασσα προκειμένου να αποφύγουν το κόστος μετακίνησης και διαμονής σε κάποιον μακρύτερο τουριστικό προορισμό.

Τα παραπάνω επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Σοφοκλής Κουρτίδης και σχολιάζει ότι «προκειμένου να διατηρηθούν η θάλασσα και οι ακτές καθαρές και να προληφθούν φαινόμενα ρύπανσης ξεκινά από νωρίς η ενημέρωση των δήμων αλλά και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών». Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δήμοι να τοποθετούν ευανάγνωστες αποτρεπτικές πινακίδες για την απόρριψη απορριμμάτων στις παραλίες αλλά και δοχεία απορριμμάτων, να προχωρούν σε τακτική αποκομιδή σκουπιδιών, να καθαρίζουν ρέματα και χειμάρρους που οδηγούν στη θάλασσα, να ελέγχουν περιπτώσεις παράνομης διάθεσης λυμάτων ή αποβλήτων ιδιωτών και να συντηρούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις υγιεινής στις πολυσύχναστες πλαζ.

Ήδη με την άνοδο της θερμοκρασίας κάποιοι έχουν ξεκινήσει τα μπάνια αν και μαζικότερη προσέλευση λουόμενων αναμένεται στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Επίσημα πάντως οι έλεγχοι σε δείγματα υδάτων από τις παραλίες ξεκινούν στα μέσα του επόμενου μήνα και ολοκληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Ευτυχώς η ποιότητα των υδάτων είναι γενικά πολύ καλή από μικροβιακής πλευράς στο νομό Θεσσαλονίκης, παρόλο που μερικές φορές τα ρεύματα δημιουργούν προβλήματα σε όλο το μήκος του Θερμαϊκού» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα