ΣΕΠ Επιστημών Υγείας: Αίτημα συνάντησης με τον νέο υπουργό Υγείας

16:36 1/7/2013 - Πηγή: TNSite

ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας: Αίτημα συνάντησης με τον νέο υπουργό Υγείας

28/6/2013

Το ΔΣ του ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή εκφράζοντας την άμεση ανάγκη μιας συνάντησης, ώστε να τεθούν, εκ νέου, επί τάπητος τα προβλήματα που πλήττουν τον χώρο των προμηθευτών και γενικότερα της Υγείας.

Τα Μέλη του ΔΣ του ΣΕΠ

Επιστημών και Υγείας τονίζουν ότι, «Είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να ληφθεί υπόψη από τη νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ, ότι οι προμηθευτές Υγείας, λόγω των μνημονιακών επιταγών, έχουν επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο οικονομικών βαρών, με αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, με άμεσο αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των εταιρειών. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω καθιστούν δυσοίωνο το μέλλον της εύρυθμης προμήθειας υλικών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Συνοψίζοντας τα χρονίζοντα προβλήματα του χώρου, αυτά απορρέουν από την αδυναμία αποπληρωμής των παλαιών και νέων χρεών του ΕΣΥ – παρόλο που τα κονδύλια έχουν ήδη διατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - την μη ολοκλήρωση των μειοδοτικών διαγωνισμών προμηθείας Ιατροτεχνολογικού Υλικού καθώς και από το δυσβάστακτο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ. Είναι, αναπόφευκτα, επιτακτική μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής και βιώσιμης λύσης, συνυπολογίζοντας ότι επί μακρόν χρονικό διάστημα τα μέλη του Συνδέσμου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχουν εμπράκτως και επανειλημμένως αποδείξει τη δέσμευσή τους στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για το καλό όλων των Ελλήνων.»

Σχετικά με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας (ΣΕΠ):

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας, είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών, που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 180 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου: http://www.hellasmes.gr

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα