Σε εθνικοποίηση των κυπριακών υποκαταστημάτων είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Ελλάδα

21:56 24/3/2013 - Πηγή: TNSite

Υπό το φόβο ότι τα ΑΤΜ θα ξεμείνουν από χρήματα μέσα στο τριήμερο η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα πήρε την απόφαση να μειώσει το όριο ημερήσιων αναλήψεων μέσω των ΑΤΜ από τα 1000 ευρώ στα 600 ευρώ. Τα στελέχη της Τράπεζας

Κύπρου στην Ελλάδα αναμένουν την απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας για την απόσχιση των ελληνικών υποκαταστημάτων και τη μεταβίβαση τους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ταυτόχρονα η Ελληνική Κυβέρνηση αναμένει την εξέλιξη του Εurogroup και προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Κύπρο, η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει στην απόσχιση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών και στην κρατικοποίηση τους προκειμένου να αποφευχθεί ο φόβος μετάδοσης της κρίσης και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή ηγεσία αρνείται να υπογράψει τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των τραπεζών που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο μέχρι να καταλήξει σε απόφαση η συνεδρίαση του Eurogroup, με κάποιες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η κυπριακή ηγεσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ζήτημα αυτό ως διαπραγματευτικό χαρτί.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα