Ρολό με κιμά!

20:44 17/6/2013 - Πηγή: TNSite

Ρολό με νόστιμη κρούστα! Είναι το κάτι τις που κάνει τη μεγάλη διαφορά! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά για το ρολό

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 60 γρ. κράκερς τριμμένα (2 πακέτα) ή φρυγανιά150 γραμμάρια Γάλα500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο500 γραμμάρια χοιρινό κιμά2 Αυγά1 κρόκο αυγού2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα1 κουταλιά θυμάρι, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο4 Αυγά βρασμένα και καθαρισμέναΑλάτιΠιπέριΥλικά για τη σως250 γραμμάρια κέτσαπ200
γραμμάρια μαύρη μαλακή ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας Ξύδι λευκό250 γραμμάρια τυρί τσένταρλίγο ταμπάσκο

Ζεσταίνουμε τα υλικά για την σως σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει η σως περίπου για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα σε ένα τηγανάκι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε για άλλο 1 λεπτό το σκόρδο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τα κράκερς μέχρι να διαλυθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (εάν είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να δέσει).
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε μια άλλη αντικολητική φόρμα για κεϊκ και απλώνουμε τα αυγά πάνω από το μείγμα.

Από πάνω προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα και προσέχουμε να καλύψουμε καλά τα αυγά και να μην αφήσουμε κενά. Τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε (διότι θα διαλυθεί εάν προσπαθήσουμε να το κόψουμε ζεστό) και σερβίρουμε ζεστή την σως από πάνω.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα