Οι off-shore της Κύμης στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

16:51 30/11/2012 - Πηγή: TNSite

Στην Εύβοια και την Κύμη στρέφουν την προσοχή τους, μετά την Αργολίδα και το Κρανίδι, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο με τις «υπεράκτιες» εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκεί.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έστειλε στην Βουλή σχετικό έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών

τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων.

Στην παρούσα φάση, όπως εξάλλου αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, πραγματοποιείται έλεγχος των 24 offshore, που δραστηριοποιούνται στην Κύμη και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Ο υφυπουργός απαντάει με τον τρόπο αυτό σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό offshore στην περιοχή της Κύμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα