Ο απόλυτος βασιλιάς των ελβετικών σουγιάδων

14:50 4/10/2013 - Πηγή: TNSite
Η «μητέρα» όλων των σουγιάδων δεν είναι άλλη από το εκπληκτικό πολυεργαλείο που κατασκεύασε ο John S. Holler στη Γερμανία της δεκαετίας του 1880.

Η δική του μάλιστα εκδοχή προηγείται του ελβετικού σουγιά, του περίφημου Swiss Army, ο οποίος άρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά μια ολόκληρη δεκαετία αργότερα, το 1890!

Ο σουγιάς έχει 100 λειτουργίες, περιλαμβανομένων όλων των πιθανών και απίθανων τύπων λεπίδας που μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Στα

χρηστικά του χαρακτηριστικά προσμετρώνται οδοντωτή λεπίδα, διάφορα είδη στιλέτων, ψαλίδια, λαβίδες, τρυπάνι, ανοιχτήρι φελλών, πριόνια, νυστέρι, άγκιστρα, κόφτες πούρων, μολύβια και στιλό, καθρεφτάκι, ακόμα και ξυραφάκι.

Ακόμα και ειδικό εξάρτημα διαθέτει για να κουρδίζεις το πιάνο σου, ενώ το ειδικό μαχαιράκι για το βούτυρο κάνει το ακανθώδες έργο του βουτυρώματος του ψωμιού παιχνιδάκι!

Και βέβαια μιλάμε για σουγιά που μπορείς να φέρεις ακόμα και σε μονομαχία με πιστόλια, γιατί -ναι, καλά καταλάβατε- είναι εφοδιασμένο με πλήρως λειτουργικό μίνι ρεβόλβερ 5 σφαιρών!

Κι αν όλα αυτά δεν μοιάζουν αρκετά, το κάλυμμα από ταρταρούγα ανοίγει και αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα -αν και μικροσκοπικά- εργαλεία.

Μέχρι και μαχαίρι-σφήνα διαθέτει, ιδανική για το ξεπάστρεμα των βρικολάκων που ενδέχεται να συναντήσει ο κάτοχός του.

Τι δεν έχει; Το κοινότατο ανοιχτήρι καπακιών, καθώς βλέπετε τα καπάκια κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1892!

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα