Νέα μείωση στην αγορά ακινήτων βλέπει ο Fitch

22:01 31/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τον αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική αγορά ακινήτων -και κυρίως στις τιμές κατοικιών- η άρση αναστολής των πλειστηριασμών εξετάζει σε έκθεσή του ο οίκος Fitch, εκτιμώντας ότι θα είναι θετικός για τα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας και επενδυτικά προγράμματα καλυμμένων ομολογιών.

Σύμφωνα με τη Fitch, η άρση αναστολής των πλειστηριασμών θα οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, αν και η αύξηση της προσφοράς

ακινήτων ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στους ρυθμούς και χρόνους ανάκαμψης από το να επιτρέψουν σε επίπεδα που απεικονίζουν μια λιγότερο προβληματική αγορά ακινήτων.

Για τη Fitch, θα είναι δυνατή μια πλήρης αξιολόγηση των συνεπειών από την άρση αναστολής των πλειστηριασμών μόλις γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξαιρέσεις από το μέτρο των πλειστηριασμών.

Εάν πράγματι αποφασισθεί η άρση αναστολής των πλειστηριασμών ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική αξιολόγηση των προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών και για τα αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας αναμένεται να είναι θετικός.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα