Κιμαδόπιτα με γλυκοπατάτα!

05:57 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Είναι μια πίτα που έτσι και τη φτιάξετε θα τη λατρέψετε! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο300 γραμμάρια γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 σέλερυ200 ml μπύρα400 γραμμάρια γραβιέρα1 αυγό3 φέτες ψωμί του τόστ τριμμένο1 ματσάκι μαϊντανόλίγο ελαιόλαδο100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατοαλάτιπιπέρι1/2 κιλό φύλλο κρούσταςκύμινο

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερυ μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και

ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί. Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς σβήνουμε με τη μπύρα, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το τριμμένο ψωμί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Στρώνουμε 10 φύλλα περιμετρικά στον πάτο του ταψιού και λαδώνουμε καλά, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τις άκρες πού είναι έξω από το ταψί καλύπτοντας όσο μπορούμε το πάνω μέρος. Στο τέλος βάζουμε άλλα 3 φύλλα απο πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρουν τα φύλλα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε.

oisyntagesmoy.gr

cooklos

Keywords
Αναζητήσεις
κιμαδοπιτα γλυκοπατατα ακης, κιμαδοπιτα με γλυκοπατατα
Τυχαία Θέματα