Καλοκαιρινές αποδράσεις για παιδιά στις βιβλιοθήκες Καλαμαριάς

02:56 27/7/2013 - Πηγή: TNSite
Καλοκαιρινές αποδράσεις στον πολύχρωμο κόσμο των... βιβλιοθηκών προσφέρει ο δήμος Καλαμαριάς σε παιδιά, μέσα από μια σειρά δωρεάν δράσεων που περιλαμβάνουν άφθονο παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και φυσικά ιστορίες!

Παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση «Πράσινα βατραχάκια κρυμμένα στα βιβλία», στις 31 Ιουλίου (10:30π.μ.-12:00μ.μ.) στην παιδική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο συνοικισμό Καραμπουρνάκι και στις 2 Σεπτεμβρίου (6:00μ.μ.-7:30μ.μ.) στην παιδική βιβλιοθήκη του

Συνοικισμού Κηφισιάς. (Απαιτείται προεγγραφή στη βιβλιοθήκη).

Παιδιά από 7 έως 12 ετών γίνονται ερευνητές και... πρασινίζουν τη γειτονιά τους στις 30 Ιουλίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικισμού Καραμπουρνάκι.

«Πως να κάνεις τα πάντα- Η ομάδα κατασκευών της βιβλιοθήκης» ονομάζεται η δράση που πραγματοποιείται στις 31 Ιουλίου και 21 Αυγούστου από τις 10:30 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στη Δανιηλίδειο παιδική βιβλιοθήκη.

Στη Δανιηλίδειο παιδική βιβλιοθήκη φιλοξενείται και η επόμενη δράση: Πάρτε ότι κουρελάκι έχετε και πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη στις 29 Ιουλίου. Εκεί, με την ομάδα πάτσγουορκ, θα φτιάξετε την πολύχρωμη σημαία της βιβλιοθήκης (18:30-20:00μ.μ.).

Παιδιά 4 με 6 ετών, μπορούν να «γνωρίσουν» τον χαμαιλέοντα μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του Eric Carle στην παιδική βιβλιοθήκη στο Καραμπουρνάκι από τις 6.30μμ μέχρι τις 8μμ (απαιτείται προεγγραφή στη βιβλιοθήκη).

Να ακολουθήσουν τον Οδυσσέα στο ταξίδι του προς την Ιθάκη, μέσα από τα χρώματα, προτρέπουν παιδιά από 7 έως 9 ετών, στη Δανιηλίδειο παιδική βιβλιοθήκη, στις 30 Ιουλίου (11π.μ.-12:30μ.μ).

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας: «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς και το Future Library.

(φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα