Ιστορική συμφωνία Ελληνοκύπριων - Τουρκοκύπριων για το ποδόσφαιρο

04:07 6/11/2013 - Πηγή: TNSite

Μία ποδοσφαιρική διευθέτηση έλαβε χώρα στην Κύπρο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, καθώς υπογράφηκε σήμερα στη Ζυρίχη, έγγραφο από την Κυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ορίζει ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα είναι η Υπεύθυνη Αρχή για την οργάνωση, τη διαχείριση και τον

έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, αλλά και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες εντός αυτής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρευρίσκονταν οι πρόεδροι της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ τις δύο ομοσπονδίες εκπροσώπησαν, από πλευράς Κύπρου οι Κώστας Κουτσοκούμνης (επικεφαλής), ο α' αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Κούμας, ο β' αναπληρωτής πρόεδρος Ανδρέας Σάντης και ο β' αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου και από τους Τουρκοκύπριους οι Χασάν Σέρτογλου (επικεφαλής), Ορκούν Καμάλι, Χασάν Μπαλμάν και Ζερόμ Σαμπάν.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη, η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ενταχθεί στην ΚΟΠ σαν ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Παράλληλα η κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA, και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.

Βασιζόμενη στα καταστατικά της UEFA και της FIFA, η συμφωνία αφορά, αποκλειστικά, θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και στοχεύει στην ενοποίηση και την πρόοδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και καλής θέλησης, μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών κοινοτήτων του νησιού.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα