Ισόβια κάθειρξη για 11 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

18:49 3/9/2013 - Πηγή: TNSite
Στρατοδικείο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα 11 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε ισόβια κάθειρξη για επίθεση σε στρατιωτικούς στο Σουέζ στα μέσα Αυγούστου, μετά την αιματηρή διάλυση στο Κάιρο δύο σημαντικών διαδηλώσεων υποστηρικτών της οργάνωσης του πρώην ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μετά την καθαίρεση και την σύλληψη

του Μόρσι στις 3 Ιουλίου από τον στρατό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έκτοτε οι νέες αρχές της Αιγύπτου έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία καταστολής κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατά την οποία περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές του Μόρσι, έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 2.000 μέλη της αδελφότητας έχουν συλληφθεί.

Ο ανώτατος ηγέτης της αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, όπως και πολλά από τα βασικά ηγετικά της στελέχη, έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενα για "υποκίνηση σε φόνο" διαδηλωτών. Αυτοί, όπως και ο Μόρσι, κρατούνται σε μυστική τοποθεσία.

Η δίκη 64 μελών και υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Σουέζ άρχισε σε στρατοδικείο στις 24 Αυγούστου.

Κατά το πέρας αυτής της τρίτης και τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας, το στρατοδικείο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 11 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε κάθειρξη πέντε ετών 45 άλλους κατηγορούμενους και αθώωσε τους υπόλοιπους 8.

Οι 64 ισλαμιστές κατηγορούνταν ότι έριξαν σκάγια και πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες στο Σουέζ, λίγο μετά την αιματηρή έφοδο της αστυνομίας στις 14 Αυγούστου σε δύο σημαντικές διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μόρσι στο Κάιρο, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, καθιστώντας την ημέρα εκείνη την πιο φονική στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα